Vodka - co o ní nevíte?

Vodka, každý jí zná, vyrábí se jí mnoho druhů a chutí. Někdo se v pití této lihoviny vyloženě vyžívá, někdo ji zase nemusí ani cítit. Jasné ale je, že je v současnosti vodka nejprodávanějším alkoholem na světě.
Černobílá fotografie ruky, která drží sklenici

Lidé a alkohol - co je to vodka?

Vodka je destilát, který obsahuje vysoké procento alkoholu a může se vyrábět ze široké škály ingrediencí. Kvalita každého druhu vodky je dána výrobcem, obsahem alkoholu a použitými přísadami. Většina vodek se vyrábí z obilovin. Na trhu můžeme objevit i druhy vyráběné z brambor a dokonce i z některých druhů ovoce.

 

Historie vodky - Rusové versus Poláci mezi sebou neustále soupeří

Nikdo přesně neví, kde se vodka poprvé začala pít. Jasné je jen to, že vodka pochází ze severní Evropy. Poláci tvrdí, že je to jejich vynález a jejich tradiční nápoj, ale Rusové říkají to samé. Určitě má větší tradici a oblibu v Rusku.

 

První zmínka o destilování alkoholu pochází zhruba ze 13.století a ve svých začátcích se vodka začala využívat hlavně jako léčebný prostředek.

 

Později, asi v 15. století se proces výroby vodky zdokonalil ochucováním pomocí medu a jiných aromatických látek. Vodka se především v Rusku stala národním nápojem.

 

V nedávné době byl v Rusku dokonce přijat zákon, který zakazoval výrobu destilátů s obsahem alkoholu nad 20 procent. To vedlo k tomu, že Rusové začali vyrábět domácí nekvalitní destiláty, které jsou zdraví škodlivé, a to ve velkém.

Recept na skvělý drink s vodkou - Havajská vodka

50 ml vodky, 20 ml ananasového džusu, 2 lžíce citrónové šťávy, 4 lžíce pomerančové šťávy, lžička grenadiny.

 

Do šejkru dáme na dno několik kostek ledu, přes sítko přilijeme ostatní suroviny a důkladně protřepeme. Potom nápoj přes sítko nalijeme do sklenice a tu ozdobíme naříznutým plátkem citrónu.

Jak pít správně vodku?

Často se vodka pije s energetickým nápojem, což je oblíbené zejména mezi mladými lidmi. Oblíbená je taky vodka s pomerančovým džusem, který chuť vodky přerazí.

Svět muže - další zajímavé články

Není pivo, jako pivo

Whisky a její historie

Dovolená výhodně - all inclusive

Co lidé nejčastěji hledají na internetu?

Za co muži nejvíce utrácejí?

Sázení - boom současnosti

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Google +1 aneb jak se vám líbí
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies