Whisky a její historie

Whisky patří mezi jedny z neoblíbenějších alkoholických nápojů. Její doušky si dopřávají lidé z celého světa. Pojďme teď společně nahlédnout do historie tohoto slavného skotského alkoholického nápoje…
whisky

Původ whisky – oblíbený alkohol mnichů

Historie whisky sahá až do pátého století našeho letopočtu. Whisky, která tehdy ještě neměla svůj dnešní název, se používala především jako léčebný prostředek a desinfekce pro různá zranění. Recepturu ovládali irští mniši, kteří návod na výrobu přinesli do Skotska právě v pátém století.

Výroba whisky – téměř jako pivo

Výrobní proces u whisky je velmi podobný jako u výroby piva. Velmi důležitou ingrediencí je, stejně jako u piva, slad. Whisky byla v dřívějších dobách konzumována těsně po zpracování, ale až v osmnáctém století byl objeven pozitivní vliv zrání k utvoření dokonalejší chuti.

Díky whisky vznikly palírny

Whisky vlastně můžeme poděkovat za to, že v průběhu sedmnáctého století začaly vznikat palírny, které se specializovaly na její výrobu, ale i výrobu jiných druhů alkoholu. Ve chvíli, kdy se palírny začaly legalizovat, došlo k obrovskému rozmachu dovozu whisky do jiných zemí světa.

Whisky – jak se vlastně vyrábí?

Ječmen je namáčen ve vodě tak dlouhou dobu, než začne klíčit. Poté se usuší a stává se tak surovinou, která whisky dodá její typickou chuť. První destilace se provádí ve speciálních báních, které jsou důležité svým tvarem – má totiž také vliv na specifickou chuť nápoje. Stanovená míra alkoholu v tomto nápoji je 35 – 43 %.

Jak se pije whisky?

Oblíbenou ingrediencí při pití whisky stále zůstává citron, ale výborná je také vychlazená s ledem, přestože částečně ztrácí své aroma. Někteří lidé konzumují whisky smíchanou s vodou, a to z prostého důvodu. Voda totiž umožní, aby whisky krásně voněla a stejně tak dobře chutnala – díky vodě si tedy můžete vychutnat pravou chuť tohoto alkoholického nápoje.

 

Co lidé nejčastěji hledají na internetu?

Za co muži nejvíce utrácejí?

Sázení - boom současnosti

Historie pornografie

Máte problémy s erekcí?

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Nudíte se v posteli? Zkuste Tantru!
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies