Víte, jak komunikovat s partnerkou?

Špatná komunikace mezi partnery bývá častým impulzem k hádkám, případně také k rozchodu. Víte, jak komunikovat s partnerkou? Vyvarujte se nejčastějších chyb!

Fotografie ženy, která komunikuje s mužem

Muži, ženy a komunikace

Vztah mezi ženou a mužem je odjakživa velmi diskutovaným tématem. Základním kamenem jakéhokoliv vztahu, by měla být láska, důvěra a samozřejmě také komunikace. Zkrátka, když spolu nebudete komunikovat, nebudete nic o tom druhém vědět...

Někdy komunikace prostě vázne, i když se obě strany snaží, jak jen mohou. Někdy je chyba na straně muže, někdy zase chyba na straně ženy. Tak či tak, základním kamenem úspěchu je najít kompromis a vyvarovat se zbytečných chyb, které někdy mohou vytvořit pěkné „dusno".

V dnešním článku vám prozradíme, jaké dělají muži nejčastější chyby při komunikaci se ženou. Zaměříme se zejména na 4 základní chyby.

Rozhodně nelžete!

Jak se říká „Lež má krátké nohy." Tak je tomu i v oblasti vztahů. Pokud se budete snažit partnerce něco zapírat, případně ji lhát, s postupem času stejně Vaši lež na 100% prokoukne. Mluvte proto raději na rovinu, i když je to někdy nepříjemné, je lepší zkrátka říci pravdu. S prokouknutou lží Váš vztah ztrácí podstatnou částí na důvěře.

Jak se naučit toleranci?

Je žena naštvaná? Rozhodně se na nic nevyptávejte!

Pokud došlo mezi Vámi a Vaší partnerkou ke slovní rozepři, při které se partnerka naštvala a odešla naštvaná z místnosti, rozhodně za ní hned „neleťte". Nejhorší, co může muž při hádce a nebo těsně po ní udělat, je to, že se začne ženy zdlouhavě vyptávat, proč k té či oné hádce došlo.

To je jen mylná představa mužů, že ženy potřebují vše rozebírat dopodrobna. Zde se nám potvrzuje známé pořekadlo „Mluviti stříbro, mlčeti zlato." Nechte ženu prostě po hádce vychladnout a až s postupem času se jí jasně a stručně zeptejte, jaký byl hlavní důvod toho všeho.

Zapomeňte na žárlivé scény

Jak již bylo zmíněno, základním kamenem každého vztahu, je kromě lásky, také důvěra. Důvěra je samozřejmě úzce spjata se žárlivostí. Jen si sami sobě přiznejte, kolikrát vás již v životě tato nepříliš dobrá vlastnost přesvědčila o své moci. Určitě to bylo vícekrát, než byste spočítali na prstech. Důležité také je, jak svou žárlivost dáváte najevo. Dusíte ji v sobě a nebo ji dáváte partnerce zřetelně najevo?

Uvědomte si, že svými žárlivými výstupy si partnera neupoutáte, ba naopak jej tím ještě více odháníte. Nemyslete si, že přesně víte, co si partner myslí a jaké má záměry. Nikdo nezná cizí myšlenky! Pokud partnera opravdu milujete, musíte mu také věřit.

Jak se odnaučit žárlivosti

Určete si jasná pravidla

Pokud s partnerkou bydlíte, mělo by být plnění běžných domácích prací řešeno rovným dílem. Právě nedostatečná komunikace spjata s plněním běžných domácích povinností bývá v mnohých případech příčinou hádek. Je jasné, že ženy toho v domácnosti vždy udělají více, než muži. A to je jim v mnohých případech také partnerkami vyčítáno.

Jak tedy zamezit hádkám? S partnerkou si v klidu sedněte, například u kávy a vše spolu proberte. Navrhněte, které povinnosti budete plnit Vy a které ona. Uvidíte, že pokud si dáte jasně najevo, kdo co bude v domácnosti dělat, uvolní se tak nejen napjatá atmosféra, ale také budete mít více času spolu strávit něčím příjemným.

Dalšími velmi častými chybami v komunikaci jsou:

-         nadřazenost ze strany muže či ženy (povýšenecký tón hlasu)

-         zesměšňování partnera (případně závažné situace)

-         nezájem, neochota naslouchat druhému

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 2 Nejlepší: 5 Nejhorší: 1

Diskuze

Vybrané video

Megan Fox: promenáda v plavkách i bez
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies