Verona - chlouba české taneční scény

Hudební duo Verona založil v roce 2001 Peter Fider, který má na svém kontě také založení úspěšné dívčí kapely Holki. Spolu se zpěvačkou Markétou mají za sebou celou řadu účastí v klubech a diskotékách nejen u nás, ale i v zahraničí.

Fotografie české hudební skupiny Verona

Tak jde čas... s Veronou

Verona je úspěšná kapela složena ze zpěvačky Markéty Jakšlové a klávesisty Petra Fidera. Dohromady se hudební duo dalo poté, co Petr vyhlásil konkurz na zpěvačku do nové kapely. Markétu Petrovi doporučila její učitelka zpěvu. Sešli se v kavárně a Petr požádal Markétu, aby mu přede všemi přítomnými něco zazpívala. Tímto netradičním konkurzem prošla a brzy na to vznikl první velký hit „Náhodou”. Stejnojmenné cd se stává obrovským trhákem české taneční scény. Hudební duo Verona objíždí kluby a diskotéky nejen u nás a na Slovensku, ale i v zahraničí. Dnes má za sebou kapela čtyři cédečka, řadu koncertů, vystoupení a zasloužených ocenění.

Markéta Jakšlová – zpěvačka hudebního dua Verona

Markéta se narodila 9. 4. 1985 v Praze. Hlásila se na konzervatoř, ale nakonec dala přednost uměleckoprůmyslové škole, obor tvorba hraček a dekorativních předmětů. Od dětství se věnovala gymnastice a zpěvu, byla členkou různých dětských souborů a v roce 2001 dokonce vyhrála v televizní hudební soutěži. Kromě zpěvu ráda tancuje, sportuje a poslouchá hip hop. Miluje pizzu a čínskou kuchyni.

Peter Fider – klávesista a zakladatel Verony

Petr se narodil v Karlovy Varech, ale ve svých dvanácti letech byl nucen se s matkou a sestrou odstěhovat do Německa. Vystudoval zde hotelovou školu, ale více jej bavila hudba. Začal skládat své vlastní písně a občas si zahrál v různých klubech. V roce 1999 dal dohromady úspěšnou dívčí kapelu Holki a stal se nejen jejím zakladatelem, ale i producentem a výhradním autorem jejich písní. O dva roky později založil kapelu Verona.

Diskografie

2003 Nejsi sám
2003 Náhodou
2005 Jen Tobě
2006 Girotondo

 

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Sexy závodnice Olga Lounová
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies