Abychom vám mohli poskytovat služby sociálních sítí, používáme na tomto webu soubory cookie. Soubory cookie slouží k osobnímu přizpůsobení obsahu, poskytování reklam na míru. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookie.

Utopenci – utopené párky

Sedm dní a sedm nocí vyžadují utopenci na to, aby se správně uležely a získaly požadovanou chuť. Dobře uležené jsou pak výbornou pochoutkou k pivu, ale lze je použít také do salátů jako zdravější variantu.

Fotografie zachycující uzeniny, párky a zeleninu

Utopenci - recept

Ingredience

1,5 kg kabanosu nebo 8 špekáčků, 3 cibule, ocet, sůl, pepř, nové koření, bobkový list

Postup

Špekáčky nebo kabanos oloupejte, v případě kabanosu jej pokrájejte na větší špalíčky. Rozkrájejte je podélně na půlky, cibuli nakrájejte na kolečka. Do pětilitrové čisté zavařovací lahve naskládejte špekáčky a prokládejte je plátky cibulí. Obsah zalijte ještě horkým lákem, přidejte bobkový list a zavíčkujte. Celofánem a gumičkou sklenici dobře uzavřete. Alespoň týden nechejte utopence uležet, aby získaly tu správnou chuť.

 

Tip na ohnivé utopence

Pokud toužíte po pikantnějších utopencích, můžete do jednotlivých vrstev přidat feferonky nebo chilli papričky

Lák na utopence

Vodu svařte s octem, přidejte koření (vše kromě bobkového listu), půlku cibule a trochu oleje. Podle chuti můžete přidat i cukr. Vše 10 minut povařte a odstavte. Nechejte mírně vychladnout a přeceďte.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Sexy závodnice Olga Lounová

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2018 Railsformers s.r.o., Ochrana osobních údajů