Upekli sněhuláka, výsledek nevalný!

"Pořad, který má koule. Zábavné skečové pásmo. Sledujte jen na vlastní nebezpečí." Hlásá ČT o novém pořadu s názvem Pečený sněhulák, ale kde je pravda?

Pečený sněhulák - scéna s nahým mužem ve zprávách

“Pečený sněhulák - pořad, který má koule”, tak takhle nazývají tvůrci pořad, který vytvořil tým kolem Jakuba Koháka, jenž se pustil do natáčení zábavného skečového pásma. Tvůrci tohoto pořadu upozorňují diváky, aby sledovali Pečeného sněhuláka jen na vlastní nebezpečí. Generální ředitel České televize a také tvůrci připravovali diváka na ostrou show, která se má nevybíravým způsobem navážet do aktuálních témat. Pořad měl být dle tvůrců z ČT nástupcem České sody a pořadů s takzvaným anglickým humorem, které se u nás v minulosti vysílali, např. Malá Velká Británie a Monty Python. Herci měli dodat svým improvizačním chováním a tzv. sehraností pořadu originální “drive”. Pokud člověk viděl již nějaký díl, není vyloučeno, že se setkal s určitým zklamáním.

Pečený sněhulák

Dělat humor není v dnešní době vůbec jednoduché. Při čtení internetových diskuzí se spíše setkáváme s kritickým pohledem na pořad, od kterého se hodně očekávalo. Lidovky.cz se k pořadu vyjádřily takto: “Představy o tom, co je humor na hraně, se jistě mohou lišit, ale domnívají-li se tvůrci, že diváka rozdovádí nahá zadnice ve zprávách, přičemž u toho zazní slovo prdel, pak je každá rada drahá. Asi stokrát už jsme též slyšeli, že Pečený sněhulák má být nástupce České sody.” Časopis Respekt šel ještě dále, ten se k pořadu vyjádřil takto: “Viděli jsme nikoli humor s koulemi, ale naopak bolestivou kastraci, po které humor vykrvácí a zemře. Byla to ebola humoru, epidemie nevtipnosti a nejpředraženější školní besídka všech dob”. Některé scénky jsou opravdu humorné, jiné jsou slabšího rázu a vzbuzují pocit nucenosti, násilného vytváření. Nebylo by od věci, kdyby se scénáristé uvolnili a pokusili se diváka získat na svou stranu přirozeným humorem, který jako Češi v sobě určitě nezapřeme.

Pečený sněhulák - scénka Gynekolog automechanik

Je obrovská škoda, že křečovitost humoru Pečeného sněhuláka nepodtrhuje velmi přirozený humor Jakuba Koháka. Bohužel se při natáčení asi nesetkala správná tvůrčí parta, která by dala Jakubovému vtipu volný průchod. Snad nás v budoucnosti Česká televize překvapí originálním humorným pořadem.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 2.0 Počet: 2 Nejlepší: 3 Nejhorší: 1

Diskuze

Vybrané video

SOUTĚŽ o parfém Calvin Klein ENCOUNTER
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies