Ulítnete na kiteboardingu?

Hledáte adrenalinovou zábavu, která vás doslova vynese až k oblakům? Pokud ano, je pro vás kiteboarding tím nejlepším řešením, které rozhodně stojí za to vyzkoušet!

Fotografie muže provádějící Kiteboarding v moři

O čem kiteboarding vlastně je

Kiteboarding je adrenalinovým sportem, při kterém je jezdec tažen tzv. kitem (neboli drakem) po vodní hladině za vydatného přispění větru. Je to tedy jakási kombinace windsurfingu, wakeboardingu a částečně i paraglidingu. Projet (nebo spíše prolétnout) se můžeme po přehradě, moři, jezeru a nebo i obyčejném potoku. Zkrátka všude tam, kde je nějaký prostor a trocha vody. Drak se dá samozřejmě ovládat, navíc s ním lze vymýšlet různé triky a nebo skoky, aniž bychom k tomu potřebovali nějaké umělé překážky. Vše závisí na tahu a především na jezdci, který jej ovládá…

Začínáme s kiteboardingem...

Začátečníkům doporučuji navštívit kurz, kde se dozvíte vše potřebné o bezpečnosti, terminologii a manipulaci s kite vybavením. Společně s instruktorem si na cvičném kitu nacvičíte jeho řízení a ovládání, nácvik startu a přistání, řešení krizových situací (například jak odstřelit kite, jak sbalit kite v krizové situaci), apod. Pokud vás to chytne, směle do koupě potřebného vybavení…

Co vše je potřeba k bodykitingu

K provozování kiteboardingu je samozřejmě nutné určité vybavení. S výběrem vybavení si však nechte poradit od odborníků, kteří mají zkušenosti a vyberou vám to nejlepší speciálně pro vás. Také na internetu je k nalezení mnoho obchodů a nebo půjčoven, které nabízejí vybavení na kiteboarding.

Kit

Pro letní období se používají speciální nafukovací (trubkové) kity, které mají pevnou konstrukci a na vodní hladině se jen tak nepotopí. Žhavou novinkou pro nadšence tohoto adrenalinového sportu jsou takzvané BOW kity, které mají větší větrný rozsah a mohou se použít do různě silného větru. Navíc jsou rychlejší, což je jejich velkou výhodou.

Kit

Kiteboard

Kromě kitu (tedy draka) budete potřebovat vhodné prkno (kiteboard) s vázáním, na kterém si budete moci adrenalin vychutnávat plnými doušky. Pro začátečníky je vhodný delší kiteboard (je vhodné jej zkombinovat s menším drakem), protože má na vodní hladině větší stabilitu.

Kiteboard

Ochranné pomůcky

Nezbytné jsou také ochranné pomůcky, zejména pak kiteboardové chrániče (kolen, zápěstní a páteře), helma a kiteboardová vesta, která zajistí ochranu nejen před případným zraněním, ale také zaručí viditelnost ve vodě.

Chránič páteře

A na závěr Vám ukážeme, jak vypadá kiteboarding v praxi (a samozřejmě také v akci).

Video galerie

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Není fotbal jako fotbal
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies