Trvalý pobyt či trvalé bydliště – jak je získat za ztížených podmínek?

Máte problémy se získáním trvalého či přechodného bydliště? Jste cizinec? Chcete, ať si všichni nemohou jen tak zjistit, kde bydlíte? Dnes jsme se zabývali problematikou získání a ztráty místa trvalého pobytu a nejlepším řešením této situace…
Fotografie zobrazující čísla domu

Trvalý pobyt, trvalé bydliště a sídlo společnosti

Každý občan ČR musí mít ze zákona adresu trvalého bydliště či pobytu a to, jak jinak, oficiálně zapsanou v občanském průkazu. Pokud jde o člověka mladšího osmnácti let, ten má většinou adresu trvalého bydliště u rodičů. Právnická osoba pak musí mít oficiální sídlo, které je uvedeno v obchodním rejstříku.

Trvalý pobyt, trvalé bydliště a související problémy

Od svých osmnácti let si své trvalé bydliště můžeme zajistit kdekoliv. Opravdu kdekoliv? Ano, pokud jste občanem České Republiky, pokud vám to dovolí nájemce a to není tak jednoduché. Problémy s povolením trvalého pobytu mívají také cizinci. Když nad tím tak pouvažujeme, tak získat na občanský průkaz adresu trvalého pobytu není zrovna legrace.

Trvalý pobyt, sídlo společnosti a jeho neuvedení

Problematiky uvedení trvalého pobytu či sídla společnosti se týká ještě jedna oblast. Co když máte trvalý pobyt a nechcete ho nikde uvést? Nebo provozujete společnost, do které se zbytečně navážejí novináři, kteří zrovna nemají nic lepšího na práci. Proč by měla vaše konkurence vědět, kde máte dílnu? Musíme přece uznat, že tržní boj dnes, ostatně stejně jako po celou historii lidstva, není férový a nikdy nebyl.

Trvalý pobyt, trvalé bydliště a jeho ztráta

Někteří majitelé domů se spíše dívají na své zisky z nájmů, než po dlouhodobé poctivé spolupráci s podnájemníky. Klidně se přece může stát, že vás neoprávněně vyhodí z bytu či vám prostě a jednoduše nechce dovolit, abyste jeho adresu uvedli jako adresu svého trvalého bydliště. Poměrně netradiční variantou, která se ovšem také může přihodit každému, je, že se rozvedete a váš bývalý partner či partnerka už s vámi nechce mít nic společného – včetně adresy. Ale kde ji tak zčistajasna najít?

Trvalý pobyt pro cizince – existuje rychlé řešení

Trvalý pobyt pro cizince a přechodný pobyt

Cizinec v České Republice získává nárok na zapsání trvalého bydliště po třech letech, kdy zde legálně pracuje. Po tyto tři roky ovšem musí mít u zaměstnavatele nahlášeno tzv. místo přechodného pobytu. Do lhůty pro získání trvalého bydliště se nezapočítává doba, kdy žije v hotelu či prostě jen u někoho jiného v podnájmu.

Trvalý pobyt pro cizince a sňatek s občanem ČR

Trvalý pobyt může být povolen dříve v případě, kdy cizinec uzavře sňatek s občanem České Republiky, který zde trvalé bydliště již má. I toto však nemusí být řešením situace, protože dotyčná osoba může žít u rodičů a ti zapsání trvalého pobytu nedovolí.

Trvalý pobyt pro cizince, přechodný pobyt a řešení této zapeklité situace

Nejjednodušší volbou se ukazuje využít služeb společnosti, která to má jako podnikatelskou činnost.

Trvalý pobyt, sídlo společnosti a podnikání

Podnikání – sídlo společnosti shodné s místem trvalého pobytu?

Určitě vás už několikrát napadlo, že vzhledem k tomu, že pracujete doma, nebo jste naopak stále v pohybu a nepotřebujete, aby lidé znali adresu vašeho trvalého bydliště (čili zároveň i místa podnikání), by bylo krásné nemuset psát do obchodního rejstříku nic. Stejně tak, když stále žijete u rodičů a ti vám nechtějí dovolit, aby se jejich adresa objevila na vizitce jako sídlo vaší firmy.
Ale nač si pronajímat kanceláře, které stejně nebudete využívat?

Podnikání – jak vyřešit situaci, kdy chci získat sídlo společnosti?

Nabízí se možnost pronajmout si prostory na rok dopředu, kdy tyto prostory budete využívat jako sídlo firmy a vyjdou vás mnohem levněji, než prázdná kancelář.

Trvalé bydliště – nechcete, aby někde figurovala vaše adresa?

Trvalé bydliště – vydělali jste si a nepotřebujete ať to ostatní vidí?

Češi jsou závistivý národ. Samozřejmě si musíme přiznat, že závidí každý. Rozdíl je v tom, že například v USA jsou všichni vychováváni k tomu, aby se závistí motivovali. Závidí, ale přemýšlí, co dělat, aby se mohli mít taky tak dobře, nebo aby si taky mohli pořídit nové auto. U nás se automaticky předpokládá, že k tomu přišel nečestně. Tento přístup nás občas nutí k zamyšlení, jestli je pak vhodné uvádět svou adresu, protože může klidně dojít k tomu, že nám někdo prostě jen tak ze zlosti rozbije okna našeho krásného historického zámečku, nebo zdemoluje celou zahradu.

Trvalé bydliště – naštvali jste spoustu lidí?

Každý máme nějaké povolání. Ale některá zaměstnání nejsou pro ostatní lidi zrovna populární. Často jde o případy, kdy někoho kontrolujeme. Třeba revizoři, exekutoři, vymahači, policisté, dozorci ve věznicích. Ale i advokáti, politici. Ti všichni se mohou stát obětí nějaké msty.

Trvalé bydliště – eliminace většiny nepříjemností

Není jednodušší cesty, než si zařídit adresu trvalého bydliště někde jinde, zapsat si tuto do všech dokladů, nechat si z toho místa přeposílat poštu a díky této službě budete v klidu.

Trvalé bydliště a podnájem

Podnájem po rozvodu

Rozvedli jste se a manželka s vámi odmítá mít stejnou adresu trvalého bydliště? Přitom bydlíte v hotelu nebo v podnájmu?

Podnájem po splacení zavázků

Splatili jste dluhy svou nemovitostí a tím pozbyli trvalého bydliště?

Máte v občanském průkazu adresu městského úřadu a chovají se k vám jako k bezdomovci?

O tuto adresu trvalého bydliště můžete zažádat zdarma, ale když máte na občanském průkazu napsáno: „Městský úřad Ostrava”, tak asi sami uznáte, že to nepůsobí důvěryhodně.

Exekuce a místo trvalého bydliště

Podle zákona mohou tito pracovníci odebrat věci ve vašem trvalém bydlišti. Bojíte se, že byste mohli přijít nejen o svůj majetek, ale že by mohl být zabaven majetek osob, které žijí na stejné adrese? Třeba vaši rodiče. I v tomto případě vám tato služba jistě přijde vhod.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 2.0 Počet: 2 Nejlepší: 3 Nejhorší: 1

Diskuze

Vybrané video

Odvázaná Britney Spears
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies