Trend roku 2016 - virtuální realita pro každého

Pro média a odborníky je virtuální realita jednoznačným trendem letošního roku. Právě letos se má virtuální realita stát dostupnou pro každého. Samozřejmě pro všechny, kteří si ji budou moci dovolit.

virtuální brýle

 

Technologické firmy se opravdu snaží. Vytvářejí specializované rozvojové týmy a počet zařízení pro virtuální realitu neustále roste. Rok 2016 bude pro virtuální realitu zlomový. Proč k tomu potřebujete virtuální brýle? Virtuální realita je zážitek, který se špatně slovně či vizuálně zprostředkovává. Pokud to chcete zažít, musíte si pořídit VR brýle.

 

Virtuální realita není jen pro zábavu

 

Většina lidí si pod pojmem virtuální realita nevidí nic jiného než zábavu a relax. Pomocí virtuálních brýlí můžeme uniknout od každodenních starostí. Virtuální svět nabízí hry nejrůznějších žánrů. Můžete si beze strachu vyzkoušet třeba chůzi po laně, bungee jumping či jiný adrenalinový sport. Díky virtuální realitě se podíváte do světa v pohodlí vašeho domova. Existují i prototypy, díky kterým je projektování interiéru nebo prostorové malování mnohem jednodušší.

 

Virtuální realita neslouží jen k hraní her, ale je to i forma poznávání a vzdělávání. Například v armádě si díky ní zlepšují své bojové schopnosti, používá se pro trénink a také vás naučí čelit strachu. V oblasti lékařství se využívá při terapiích. Pomáhá při léčení traumat, úzkostí a podobně. Pacienti jsou pomocí virtuální reality vystavování situacím, ze kterých mají strach, a postupem času se naučí, jak se s nimi vyrovnat.

 

Jaký je rozdíl mezi virtuální a rozšířenou realitou?

 

Virtuální brýle se dělí do dvou skupin. Brýle, které jsou určeny pro virtuální realitu, poznáte podle neprůhledného displeje a krytu. Budete tak naprosto odříznuté od reálného světa a uvidíte pouze obraz, jenž se vám vytvoří v brýlích. Pokud se nechcete tímto radikálním způsobem odříznout od reálného světa, zvolte brýle pro rozšířenou realitu. Mají průhledný displej a vidíte nejen virtuální obraz, ale také okolní realitu.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Připravte se na letošní festivaly – Techno a trance
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies