Top 10 nejšílenějších sportů na světě

Myslíte si, že už vás žádný sport nepřekvapí? Tenhle seznam vás zaručeně přesvědčí o opaku. A kdo ví, třeba se vám některá z těchto vyšinutých aktivit dokonce zalíbí.

Záběr na fotbalové fanoušky při potyčce

10. Vodní lyžování…bez lyží

Jednoduchá myšlenka vzniklá vlastně spíš omylem, ale je to dost náročná zábava. Každopádně tohle ještě není tak šílené, abyste si to vyloženě nemohli zkusit sami (pokud tedy jste jedni z těch, co sportování rádi přežívají relativně bez úhony). Taky to asi dost šetří náklady za půjčovnu. A na rozdíl od mnoha dalších šílených sportů to i celkem cool vypadá.

 

9. Unterwassermanský hokej

Tohle ani není nijak zvlášť nebezpečné, je to spíš tak nějak na prd. Pokud jste vždycky měli pocit, že by hokejový zápas byl mnohem zajímavější, kdyby se led rozpustil, hráči se převlekli do plavek a šnorchlů a vydali se za pukem ke dnu takto improvizovaného bazénu, hm, pak je to asi sport pro oba dva z vás. Hrát to může až deset hráčů na obou stranách, takže místo by se určitě našlo. Akorát pro diváka je to asi stejně zajímavé jako dívat se do vany.

 

8. Závody sekáčů

Když jsem nedávno viděl animák Gnomeo a Julie, myslel jsem si, že závodění na sekačkách na trávu byl naprosto geniální vtip. Taky mě napadlo, jak moc se někdo musel zhulit, než ho něco takovýho napadlo. Asi ne moc, protože na sekačkách nezávodí jen sádroví trpaslíci, ale i skuteční lidé. Podle všeho to někteří závodníci dokonce berou dost vážně. Já jsem někdy tak naivní.

7. Válení se z kopce na mol

Až budete někdy náhodou v Gloucestershire v Británii a totálně zkalení nebo s pořádnou žravkou, a s dobrým úrazovým pojištěním, mohli byste zvážit třeba tuhle skopičinu – z velmi příkrého kopce se dolů pustí velké kolo sýra a cílem je teoreticky jej chytit. Protože to ale není při jeho zrychlení tak úplně fyzikálně možné, vítězem se stává jednoduše první dole. Ať už se tam dokutálí jakkoli a v jakémkoli stavu. Třeba vám pak aspoň dají ten sýr.

6. Vulkánský skateboarding

Pokud vám nějaký přiblblý kopec nestačí, nezoufejte. Seberte svůj skateboard a vydejte se najít nějakou sopku, ideálně o výšce několik tisíc metrů. Pak vylezte nahoru a sjeďte dolů po jejím úbočí. Rychlostí přesahující 70 kilometrů za hodinu. Na prkýnku s kolečkama. To by si asi nevystřihl ani Bart Simpson. Vyhrává zřejmě první v márnici.

 

5. Vrh trpaslíkem

Tak tomu aspoň říkám zábava. Pravděpodobně se jedná o navázání na odvěkou tradici hospodských rvaček, kdy létá všechno a všichni. Trpaslíci v tomto případě do toho ale jdou dobrovolně – mají různé ochranné pomůcky a jsou házeni do měkkého. I tak ale nejde o příliš legální zábavu. Vítězem se stává jednoduše ten, kdo dohodí pajzlem nejdál. Doufám, že o tom nikdo neřekne příznivcům larpu alias dřevárny alias pobíhání po lese ve fantasy kostýmech, nebo určitě dojde k nějakému násilí při levitačních kouzlech.

 

4. Boxerské šachy – ano, čtete správně

Nyní opravdová chuťovka, ultimátní test duševní i fyzické síly. V tomto sportu se střídají kola šachů s koly několikaminutového rubání se v ringu. Předpokládám že, prohrát se dá jak matem, tak kómatem. Byla by docela pecka, kdyby se v tomto souboji ducha i pěstí proti sobě postavili Rocky Balboa a Gasparov. Otázkou zůstává, jestli by Gasparov byl schopný přežít to jedno kolo boxu, než dá Rockymu mat v druhém kole šachů. Schválně, na koho byste si vsadili?

 

3. Se šnorchlem hádejte kam

Už jsme tu měli praštěné, divné, nebezpečné, zábavné a extrémní sporty. Proto se tentokrát podíváme na něco správně nechutného. Se šnorchlem a v neoprénu se tu nevydáte do jen tak nějakých obyčejných vod. Ve Walesu je totiž takové opravdu hnusné bahnité jezírko, které je potřeba přeplavat. Proč to někdo vůbec podstupuje, to je otázka. Ale uchytilo se to. Jen by mě zajímalo, co bude dál, až i tohle začne lidi nudit – potápění v žumpě?

2. Krokodýl Bungee

Technicky vzato se nejedná tak docela o sport, alespoň tedy zde proti sobě nesoupeří lidé. Ale cena za vítězství je parádní – nesežere vás jeden z krokodýlů mezi které jako úplný idiot skáčete do vody na gumovém laně. Že zrovna bungee jumping někomu příšel málo adrenalinový, fakt. Ale jako způsob sebevraždy je to rozhodně jedna z těch kreativnějších možností – nechat se zakousnout krokodýlem a pak s ním lítat na laně nahoru a dolů.

1. Královský Shrovetideský „fotbal“

Zní to možná docela nenápadně, taková sympatická 300 let stará tradiční britská míčová hra, ale věřte mi, že tohle je ten správný hardcore. Situace je taková: hříště je celé město, rozdělené na půlky řekou, a hrají všichni obyvatelé za stranu, na které se narodili. Pravidla jsou pak prostá, vlastně je jenom jedno – žádná vražda. Míč je možné přemisťovat jakkoli a čímkoli a násilí je obvyklou strategií. Výrazná brutalita téhle zábavy pravděpodobně souvisí s tím, že původně se místo míče používala useknutá hlava po popravě.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 2 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Dnešní "zbraně budoucnosti"
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies