Tip na letošní dovolenou u moře!

Zima již pevně stojí u moci, a proto vaše myšlenky směřují k letní dovolené? Určitě už se vidíte na pláži s drinkem či pivkem v ruce, obklopeni opálenými ženami v miniaturních bikinkách se sluncem prozářenými vlasy. Jenže už Vás nebaví evropské země a přemýšlíte, kam letos vyrazit? 

Fotografie hotelového bazénu v Turecku

Pokud ještě nejste připraveni vyrazit do zemí, jako jsou Indie, Thajsko či na ně pouze nemáte peníze, je vhodné zamyslet se, kde jinde naleznete azurově modré moře, jinou kulturu k poznávání a vše za minimální finanční obnos. Jednou z možností je určitě dovolená v Turecku.

Turecko

Turecko je zemí, která se rozprostírá na dvou kontinentech a i dáky tomu je jeho podnebí rozmanité. Pobřeží Turecka omývá Středozemní moře z jihu, Černé moře ze severu, na západě země moře Egejské a na severozápadě moře Marmanské. Strach z toho, že byste na pláži nenašli místečko jen pro sebe, taky mít nemusíte, jelikož délka pobřeží Turecka činí přes sedm tisíc kilometrů. Jedním z nejoblíbenějších letovisek návštěvníků je Turecká riviéra.

Turecko


Turecká riviéra

Turecká riviéra je rozprostřena mezi městy Antalya a Alanya. Svou popularitu si získala množstvím starověkých památek (v Turecku je více antických památek než v Řecku), ale také množství moderních budov, což dohromady vytváří kontrast historie se současností. Pokud vás tedy omrzí ležet na pláži, můžete vyrazit a poznávat cizí, orientální kulturu, která vás určitě uchvátí. Neholdujete památkám, ale volíte raději sport? I pro vás je dovolená na Turecké riviéře jako stvořená. Výšlap můžete podniknout na pohoří Taurus majestátně se tyčící nad hladinou Středozemního moře. Kromě těchto aktivit nezapomeňte vyzkoušet jízdu na plachetnici, na níž se opravdu krásně opálíte a vychutnejte si krásy pobřežní vegetace.

Zásluhou turistů, kteří si toto letovisko velmi oblíbili, zde vyrostlo množství obchodů s talismany, restaurace s místními i cizokrajnými delikatesami a samozřejmě vzniklo zde také několik barů nabízejících osvěžující koktejly přes den a diskotéku večer.

Velkou výhodou dovolené v Turecku je, že spousta termínů je nabízena potencionálním klientům jako last minute, tedy za minimální možnou cenu. A věřte, že takový last minute pobyt v Turecku se opravdu vyplatí!

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Hudba budoucnosti
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies