Tandemové seskoky - adrenalin v závratné výšce

Přejete si letět volným pádem a neabsolvovat před tím náročný trénink? Máte rádi extrémní sporty? Potom neváhejte a vyzkoušejte tandemový seskok. Je to skvělá a bezpečná volba, jak si zvýšit hladinu adrenalinu.

Fotografie zachycující tandemový seskok

Tandemový seskok

Tandemový seskok je ta nejlepší varianta pro ty, kteří si přejí vyzkoušet volný pád bez nějakého dlouhodobého tréninku. Zhruba po patnácti minutách plných instrukcí budete připraveni k samotnému seskoku.

 

Při tandemovém seskoku bude připoutáni k tandemovému pilotovi. Vyskočí s vámi z letadla z výšky až 4000 metrů a ve správný čas samozřejmě otevře hlavní padák.

 

Historie tandemu

První pokus o tandemový seskok byl proveden v polovině sedmdesátých let na Floridě a pokusil se o něj Bill Booth. Seskok ovšem neskončil příliš šťastně, proto se další pokusy ponechali budoucnosti.

 

Hlavním a také rozhodujícím vlivem pro tandemové seskoky bylo umístění záložního padáku na záda. Tahle změna definitivně otevřela cestu pro tandemový program. Samozřejmě, že se muselo vyřešit mnoho problémů (výroba spolehlivého postroje, vrchlíku, brzdění pádů a další doplňky pro tandemovou výstroj), než se celý tento program rozběhl a dostal se do dnešní podoby.

 

Tandemové seskoky a nároky na pasažéra

Věk a váha

Tandemové seskoky mohou provádět uchazeči již od svých 8 let a 120 centimetrů. Jejich tělesná váha by neměla přesahovat 100 kilogramů.

Lékařská prohlídka

K tandemovému seskoku nepotřebujete žádné speciální lékařské potvrzení. Zájemci většinou musí jen podepsat prohlášení, že netrpí žádnou srdeční chorobou, cukrovkou, epilepsií a jinou vážnou nemocí.

Vybavení k seskoku

Zapůjčení veškerého vybavení pro tandemový seskok by mělo být vždy v ceně seskoku. Stačí jen, když si vezmete pohodlnou obuv (nemusí to být zrovna hit sezóny), popřípadě přiléhavější oděv

Podle čeho vybírat správnou tandemovou společnost

  • Zjistěte si, jak dlouho ona tandemová společnost funguje na trhu
  • Kolik má tandemový pilot za sebou seskoků
  • Jaký systém tandemová společnost používá
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Nové drsné filmy v našich kinech
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies