Připravte se na letošní festivaly – Rock, punk a metal

Léto a tvrdá hudba prostě patří k sobě. U nás v České Republice to sice platí i ve všech ostatních ročních obdobích, ale přes léto je rozhodně nejvíc příležitostí pořádně to někde rozjet. Festivalů je totiž přes léto jak much a tak jsme vám připravili seznam těch nejlepších od června až do srpna, abyste se neměli čas nudit.

Fotografie zachycující rozvášněný dav při koncertě

Božkov Fest 17.-18.6. Kojetín

Rozjet to můžete v malém městečku na Moravě v okrese Přerov (kolem jsou i Kroměříž nebo Prostějov, je to takový „hanácký trojúhelník“). Nenechte se ale zmýlit příslovečnou zakopaností Hané, do tohohle malého městečka se sjedou velké kapely – například Ready Kirken, Škwor nebo Vypsaná fixa. Takže hlavně pro ty mladší z vás by to určitě měl být parádní zážitek.

 

 

Noc plná hvězd 24.-25.6. Třinec

Slezsko v tomto výběru reprezentuje toto město při hranici s Polskem (když už za kulturou, tak aspoň pořádně po celé zemi). Tady půjde hlavně o pořádnej rockovej a metalovej nářez, a to i od několika zahraničních kapel – objeví se tam Pro Pain a Mr. Big z USA, Gamma Ray a Wizard z Německa nebo Cristal Viper z Polska.

 

 

Přeštěnice Open Air Music Fest 8.-9.7.

Pro změnu zase v jižních Čechách, na tomhle fesťáku narazíte na takové chuťovky jako Anetu Langerovou, Wohnouty nebo Mig 21, takže kvalitní zábava je zaručená. Jestli to totiž někdo dokáže opravdu rozjet, tak je to šílenec Macháček, a ani první česká superstar by neměla být žádná lama.

 

 

Rockfest 23.7. Kadaň

Tentokrát je to v západních Čechách, a to může být pro kdekoho tak trochu z ruky, ale i pokud nejste zrovna fandové minerálky rozhodně se budete mít na co těšit – hlavním tahákem téhle akce budou staří dobří Kabáti. Příjdete si ale na své i pokud jste fandové trochu mladší a jemnější (nebo praštěnější) muziky, protože by se tam měli objevit i Support Lesbiens nebo Nightwork.

 

 

Sázava fest Benešov  4.-7.8.

Střední Čechy hrdinně reprezentuje tento festival, který by vám měl padnout do oka hlavně pokud se cítíte být Věčně mladí. Ano, uhodli jste to, ukážou se tam i legendární Alphaville. Celkově jde tentokrát o trochu „měkčí“ událost, ale najde se tu zajímavý výběr různorodých západoevropských kapel – z Nizozemí a Francie Nouvelle Vague, Jazzanova, Irie Revoltés nebo z Británie třeba Hurts, Kosheen, Belleruche nebo The Subways. Ti poslední jmenovaní jsou asi nejčistokrevnější rockeři, zbytek je zajímavá směsice žánrů od elektro-popu přes jazz a punk až po soul.

 

 

Festival Okoř 20. 8.

Na Okoř pak vede cesta přímo u hlavního města a tenhle festival vás asi nejvíc potěší, pokud se vám stýská po Československu, protože kapely tam dorazí právě z těchto vzdálených končin. Pokud se tam vydáte, potkáte takové svérázné kousky jako Čechomor, Nightwork, Tomáše Kluse, Vypsanou fixu, Chinaski, Dědu Mládka a jeho ilegální kapelu, Gipsy.cz nebo Xindla X.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Co si v kinech nenechte určitě ujít!
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies