Surfujeme na internetu bezpečně

Surfování na internetu nemusí být vždy bezpečné. Ani nejlepší antivirový program nezabrání hackerům, aby se začali probírat dat,y uloženými ve vašem osobním počítači. Zejména, pokud jim k tomu dáte příležitost…

Kreslený snímek počítačové sestavy

Aktualizujeme, aktualizujeme, aktualizujeme...

Internetové prostředí se neustále mění a optimalizuje, proto také Vy pravidelně aktualizujte nejnovější záplaty (patche) operačního systému, bezpečnostní brány (firewall), antivirový a antispyware software na Vašem PC. Po aktualizaci vždy zkontrolujte, zda-li vše funguje, tak jak by mělo.

Nikdy neposílejte osobní údaje pomocí e-mailu

Nikdy neposílejte své osobní údaje (číslo kreditní karty, účtu nebo rodné číslo, apod.) prostřednictvím e-mailu. Pokud chcete poskytnout osobní údaje prostřednictvím internetu, tak si nejprve zjistěte, zda-li je Vámi vybraná internetová stránka bezpečná. Bezpečnou stránku poznáme tak, že má zámek na liště prohlížeče, nebo například tak, že adresa webová stránky začíná „https" („s" znamená bezpečná).

Pozor na podvodné emaily - ignorujte je a rovnou smažte!

Podvodníci, kteří se snaží ukrást vaše osobní údaje, jsou neustále ve střehu...Snaží se oběti nalákat na „nepravé" webové stránky, které jsou podobné těm skutečným (většinou velmi známým). Této metodě nelegálního získávání osobních informací, se říká  phishing. Jak se tedy bránit?  Nikdy neklikejte na adresu webové stránky, kterou jste dostali e-mailem. Ignorujte všechny e-maily, v nichž se po vás požaduje, abyste se přihlásili na webovou stránku obchodní nebo finanční instituce a aktualizovali informace o vašem účtu.

Pozor na bezdrátové připojení!

Způsobů, jak se připojit na internet, je mnoho... USB kabel, wifi připojení a další. U bezdrátového připojení, tedy wifi připojení, dbejte na zvýšené zabezpečení sítě.  Softwarové i hardwarové kontrolní mechanismy zabezpečí všechny citlivé údaje - od osobních údajů až po hesla.  Nechráněným připojením riskujete nejen ztrátu osobních dat...

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Připravte se na letošní festivaly – Techno a trance
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies