Spolehlivá antikoncepce? Nevěřte tomu!

Sex vás baví. Vyhlídky na brzké otcovství už ne. Snadná pomoc, řeklo by se, stačí antikoncepce. No jo, ale jakou vybrat, aby vám vaše drahá za měsíc nešpitala do ucha sladké tajemství?

Fotografie blonďaté modelky s fialovou bublinou

Kondom

Kondomy neboli prezervativy jsou klasika. Necháme stranou AIDS a pohlavní nemoci a mrknem na jejich spolehlivost: 90 %. To docela jde. Zádrhel hrozí, když se mrška jedna sklouzne nebo protrhne. Snad ani největšího zoufalce nenapadne nasadit si použitý prezervativ ještě jednou! Jestliže používáte lubrifikant, hlídejte si, aby byl kompatibilní s kondomem (uvedeno na přebalu), nevhodné lubrikanty můžou narušit tenkou stěnu kondomu a tím zmařit vaše úsilí o bezmiminovský sex. A to určitě nechcete.

Dopřejte si změnu (kondomu, ne partnerky) a zkuste třeba ty ultra tenké, které při použití ani necítíte (vyšší citlivost), s erekčním kroužkem (pro lepší erekci), se speciálním potěrem (proti předčasné ejakulaci) nebo s nopky a drážkami (pro vyšší dráždivost).

Hormonální antikoncepce

Tak tady musíte spoléhat na partnerku. Pokud ji denně nekontrolujete, jakou máte záruku, že opravdu poctivě zobe předepsané pilulky? Nebo stačí antibiotika nebo jiné léky a účinek hormonů, na které se v dobré víře spoléháte, je fuč. Hormonální antikoncepce má několik forem – už zmíněné tablety, injekce, podkožní implantáty, náplast. Od toho se taky odvíjí jejich spolehlivost – je fakt, že je velmi vysoká, ale ne stoprocentní, řekněme v rozmezí 97 - 99,96 %.

Přerušovaná soulož

Tak to si docela věříte. Chce to šikovnost, cvik a pevnou vůli – ale i tak je to docela risk, zvlášť když o potomka rozhodně nestojíte.

Tahle metoda je totiž spolehlivá na 75 %, tzn., že 25 žen ze sta při ní do roka a do dne otěhotní. Chcete, aby mezi nimi byla i ta vaše??!

Zichr je zichr

Abyste se třeba právě u přerušované soulože nebo sklouznutí kondomu pojistili, mějte po ruce postkoitální antikoncepci, pilulku poslední záchrany. Může se brát až 72 hodin po podezřelé souloži, ale jen dvakrát do měsíce – je to hormonální bomba, ve srovnání s běžnou hormonální antikoncepcí jde o více než stonásobné dávky. Právě proto může vyvolat i zvracení, čímž se její účinky sníží. Riziko otěhotnění je sníženo asi na jednu čtvrtinu ve srovnání s nechráněným stykem. Smůla je, že jsou jenom na předpis, nemusí je ale předepsat jenom gynekolog, ale i kterýkoli praktický lékař. Rozhodně se vyplatí za ním zajít!

Další antikoncepce

Samozřejmě, že jsou i další druhy antikoncepce, ale jenom pro silné nátury – třeba mužská sterilizace. Řeklo by se, že problém nechtěného otěhotnění máte vyřešený jednou provždy. Ale i tady existuje nějaká ta desetinka rizika!

Pak tu jsou různé čípky, krémy a pěny, které údajně zlikvidují vaše neposedné spermie. Správně jste pochopili, že použít je musí partnerka, a to několik hodin před souloží. Nebo můžete vaší drahé pomoct se zaváděním pesaru. Budete se cítit jak gynekolog-amatér, otázka je, jestli po tomhle zážitku budete ještě něčeho schopen. I když - žádný sex = nejspolehlivější antikoncepce…

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 2 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Fenomén Nightwork
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies