Soutěžte s Vřískotem 4 o skvělé ceny

Samuraj pro vás ve spolupráci s Film Europe s.r.o. připravil soutěž Vřískot 4. Ceny jsou vtipné a zajímavé. Můžete získat masku filmu a k ní dvě hororová DVD. Odpovězte na jednoduchou otázku: Ve kterém roce mohli diváci poprvé vidět horor Vřískot? Nápovědu naleznete ZDE. Své správné odpovědi nám zasílejte na známou adresu redakce@samuraj.cz nejpozději do 30. dubna 2011. Vyhrává každá stá správná odpověď. Více najdete v soutěžních podmínkách.

Fotografie z filmu Scary Movie

Přibližme si děj

Sidney Prescottová, nyní autorka nové self-help knihy, se vrací domů do Woodsboro, které je poslední zastávkou jejího turné k vydané knize. Tady se opět spojí se šerifem Deweym a Gale, kteří jsou nyní manželé, a svojí sestřenicí Jill a tetou Kate. Naneštěstí její návrat přiláká zpátky i Ghostface a tím se Dewey, společně s Jill, jejími kamarády a celým městečkem Woodsboro dostávají do nebezpečí.

Zdroj: FilmeuropeNejnovější pokračování kultovní série, která v 90. letech vnesla do světa hororu novou vlnu, napsal scénárista Kevin Williamson a režíroval mistr napětí a režisér předchozí trilogie Wes Craven. Filmovými hvězdami Vřískotu 4 jsou Neve Campbell, Courtney Cox, David Arquette, Emma Roberts, Hayden Panettiere ad.

Vřískot byl vždy o důmyslnosti. Wes Craven shledal pojetí Kevina Williamsona novátorským a odlišným a naprosto Vřískotovým. „Musíš přijít s něčím, co si zaslouží návratu,“ komentuje Craven vysoký standard, který nasadily předchozí díly Vřískotu. „Oslovuješ generaci mladých fanoušků, ale také generaci, která s tebou byla již třikrát, stejně jako desetiletí plné dobrých filmů. Musíš být tak minimálně stejně dobrý nebo ještě lepší než všechny tyto filmy.“

Zdroj: FilmeuropeJak se změnila krajina hororů za posledních 11 let, kdy byl natočen Vřískot 3, tak se změnily i životy hlavních postav. Dewey, Gale a Sidney se znovu objevují na plátně v naprosto odlišných a náročných fázích jejich životů. Sidney Prescottová napsala bestseller o překonání osobního traumatu. „Sidney našla způsob, jak se vypořádat se svou minulostí a rozhodla se pomáhat lidem, kteří by mohli mít určitým způsobem podobnou minulost. Na začátku filmu ji zastihneme na turné s její knihou,“ říká Campbellová.

Zatímco Vřískot 4 znovu spojuje ústřední herecké trio – Campbellová, Coxová a Arquette, zároveň představuje novou talentovanou skupinu mladých herců, která se setkává s duchem z minulosti. Mezi nové herecké tváře patří Emma Robertsová, Nico Tortorella, Hayden Panettierová nebo Erik Knudsen.

Zdroj: FilmeuropeVřískot 4 se natáčel během léta 2010 v Ann Argot, Michiganu. Natáčení přilákalo několik náruživých fanoušků série, kteří doufali zahlédnout Sidney, Gale, Dewea nebo Ghostface. Kouzlem Vřískotu je umění překvapit, takže všichni ze štábu zarytě mlčeli o mnoha tajemstvích a zvratech v jejich přísně střežených scénářích.

Craven se pak občas rozepsal o zkušenostech z natáčení a pozlobil tak své legie fanoušků na Twitteru. Stal se sám součástí technologie, kterou Vřískot 4 kritizuje. „Celou dobu při natáčení filmu jsem tweetoval,“ vzpomíná Craven. „Je tu řada takovýchto technických vymožeností, které ovlivňují naše světové události. O tom je velká část tohoto filmu. Celá generace má zcela nový nástroj komunikace.“

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Fenomén Nightwork
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies