Soutěžte s knižní novinkou "Jak sbalit ženu 2.0"

Tomáš Baránek napsal rozšířenou verzi svého bestselleru Jak sbalit ženu (přes 20 000 prodaných výtisků, přeloženo do slovenštiny a polštiny, zdramatizováno do divadelní podoby). V knize Jak sbalit ženu 2.0 jen potvrdil, že i „ajťák" může napsat velmi čtivou, zábavnou a jazykově bohatou knihu o prvních kontaktech mezi muži a ženami.

Fotografi přebalu knihy s názvem "jak sbalit ženu 2.0"

Při čtení druhého vydání jsem si jen výjimečně uvědomil, že čtu něco podruhé. Může to být mojí špatnou pamětí, nebo autorovým kvalitním „maskováním“. Jelikož mezi mým přečtením prvního a druhého vydání uplynulo jen půl roku, přikláněl bych se spíš k druhé možnosti. Člověk skutečně nemá pocit, že čte 200 starých stránek a k tomu přilepených 150 nových. Jak sbalit ženu 2.0 působí jako nová kniha, která jde mnohem více do hloubky a sem tam cituje svoji úspěšnou a osvědčenou předchůdkyni.

Autor Tomáš BaránekTomáš Baránek v druhém vydání velmi šikovně zúročil pětileté sbírání příběhů, problémů, názorů a poznámek, které následovalo po prvním vydání (mimo jiné mu přišlo přes 800 žádostí o radu). I druhé vydání vychází ze čtyř fází balení – příprava a výběr, kontaktáž, dobývání, svádění. Právě z žádostí o radu zjistil, že muži se nejvíce nezasekávají ve fází kontaktáže, ale při dobývání a tak se tato kapitola dočkala nejvýraznějšího rozšíření. Ale pojďme popořadě.

O knize

Ve fázi přípravy a výběru je hlavním tématem mužova neustálá práce na sobě samém, dále se zde objevuje diskvalifikační test pro odhad šance před prvním kontaktem a také rozebrání nejčastějších mužských chyb. Kapitola o kontaktáži opět nabízí desítky seznamovacích dialogů v různých prostředích. Inspiraci v nich určitě najdou drzouni i nesmělí. Z novinek zaujme například nápad s vizitkou a vytvořením blogu či webu. V prvním případě končí lehká konverzace s dívkou předáním speciální „baličské“ vizitky, eventuálně alespoň nějakou vtipnou poznámkou napsanou na zadní stranu klasické pracovní vizitky. V druhém případě dívku přesvědčíte, že ji znáte z jejího blogu či webu, a pak jí ho v rychlosti vytvoříte. Jeho obsah by ale měla tvořit jen nějaká vtipná poznámka či odstavec, protože když do jeho výroby dáte hodně času a energie, pravděpodobně se dostanete do škatulky „snaživec“, která rozhodně není dobrou výchozí pozicí pro další postup v balení – dobývání. Základem pro úspěšný postup touto fází je znalost vzorce bazální a získávané přitažlivosti. Tento vzorec se dá podle Baránka přeložit do běžné řeči slovy „Nesnažte se, nebo se usnažíte v pekle“. Tuto teorii pak velmi podrobně rozebírá. V kapitole nechybí ani výrazně rozšířený průvodce samotnými schůzkami – od pozvání, přes konverzaci, dál a dál až se dostaneme k poslední fázi, kterou je svádění. Za touto poslední balící kapitolou najde čtenář opět několik přídavků. Z prvního vydání zde nechybí úspěšná kapitolka o hysterkách, kapitola pro čtenářky a pro velký zájem čtenářů přibyla například kapitola o balení bývalé partnerky.

Z dobrosrdečného rádce nekompromisním kantorem

Přebal knihyMyslím si, že velkým plusem oproti prvnímu vydání je řada přehledových tabulek a seznamů. Diskvalifikační test, který čtenáři ukáže, jakou má zhruba u své vytoužené šanci, lebečky znázorňující největší chyby při dobývání, tabulka čekací doby od kontaktáže po další kontakt, řeč těla, to vše je zapsáno v přehledných a výrazných tabulkách. Díky výraznému grafickému zpracování nemusí čtenář tyto věci dlouze hledat v textu, lépe si je pamatuje a hlavně jim zcela správně přikládá zásadní význam. To samé se týká i většiny ilustrací.

Jelikož jsem první i druhé vydání četl jako „spokojeně zadaný, nebalící“, nedokážu ze své zkušenosti říct, jaký mají navržené postupy v balící praxi úspěšnost, ale podle ohlasů a počtu prodaných knih asi velkou. Zato jsem si uvědomil, že celá řada věcí se dá použít v lehce upravené podobě i ve vztahu. Inspiraci najdou zadaní ve všech kapitolách, snad kromě Kontaktáže. Baránek například píše o nutnosti dokázat rázně rozhodnout ve chvílích, kdy žena nemá zcela jasno o programu. Nejen nezadání muži se určitě zaseknou i nad kapitolkou o překonávání sama sebe. To je totiž další věc, na kterou by chlap neměl zapomínat ani v době, kdy je spokojeně zadaný. Zadané může inspirovat i sled prvních schůzek a působení na jednotlivé smysly. Možná si uvědomí, že některý ze smyslů dostává v jejich vztahu trochu na frak. Že se mnoho věcí dá zužitkovat k ještě větší spokojenosti ve fungujícím vztahu mi potvrdilo i několik dalších věrných čtenářů této „balící příručky“.

Zajímavá je i jedna z nových dodatkových kapitol o balení expřítelkyně. Metodu EREKČE popisuje Baránek se svým typickým nadhledem a zároveň velmi trefně. Budu příjemně překvapený, když se najde chlap, který se bude v případě zájmu o návrat od začátku držet této metody. Dost o tom pochybuji, ale to autor ostatně taky (jak řekl v jednom rozhovoru – většina mužů nevydrží už první fázi), ale víc už pro to udělat nemůže.

Kniha se mi celkově četla velmi lehce a příjemně. Nebylo to žádné únavné prokousávání, ale na druhou stranu nebyla tak strhující, že bych se od ní nemohl odlepit. To ovšem může být i tím, že jsem nedlouho předtím četl první vydání (to jsem přečetl za necelý týden). Myslím, že často se opakující dotazy a případy autorovi jasně ukázaly slabá místa první knihy i mužů samotných, a tak se na některých místech stal z dobrosrdečného rádce upřímným nekompromisním kantorem. To dvojce dodává oproti původnímu vydání mnohem větší šťávu. Pro ukázku úryvek o chování se po první kontaktáži: „Ano, Baránek radí zavolat až po třech dnech, ale toto je jiný případ, protože ona pak nebude moct…“ a v červeném rámečku: NE, nejste žádná výjimka. Je to vždy stejné. Vždycky je to stejné… Opět nechyběla špetka sarkastického humoru (Pokud se do naplánovaného termínu v jejím přístupu nic zásadního nezmění (sorry, nezmění), pogratulujte vítězi a jděte popracovat na dalších úkolech.) ani lehký nadhled (Otázka čtenáře:„Jak poznám, že mě jen testuje“ autorova odpověď: „To přece víte. Ženy testují pořád. Jen pokud spolu už spíte a žijete více než rok, tak možná ne.“).

Abych dal knize alespoň nějaké mínus, tak už v prvním vydání na mě spíš vycpávkově působila kapitolka o „mužských nálepkách“. Takových hluchých míst se našlo ještě pár. Řekl bych, že kdyby kniha byla o deset stránek užší, nic by se nestalo. Ale možná, že těch deset stránek, které bych proškrtal, je pro jiného muže naopak z celé knihy to nejdůležitější. Každopádně kdybych měl knihu zhodnotit jednou větou, zněla by: „Jak sbalit ženu 2.0 – doporučují i šťastně zadaní.“

Recenze: Radek Babička

Soutěž o knihu

Soutěžní otázka zní: "Kdy nejdřív v kontaktu se ženou smí muž vypadat zamilovaně" Správnou odpověď naleznete v ukázce č. 4 v knize.

Své odpovědi nám zasílejte na naši redakční adresu: redakce@samuraj.cz nejpozději do 31.5.2011. Nezapomeňte vyplnit všechny náležitosti tak, jak jsou požadovány ve všeobecných podmínkách, abyste se vyhnuli případnému vyškrtnutí ze soutěže. Vyhrává každý stý mail se správnou odpovědí v pořadí. Přejeme hodně štěstí!

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Ulítnete na kiteboardingu?
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies