Síla je zdraví, zdraví je síla!

V životě muže může nastat mnoho situací, kdy muži dochází síla nastálé situace řešit. Moderní muž je pod velkým tlakem mediální masáže, musí pracovat do úmoru a hodně vydělávat, musí vypadat jako George Clooney za mlada, mít svaly Arnolda Schwarzeneggera, inteligenci atomového fyzika a spoustu dalších atributů.

hrazda

Není divu, že mužům brzy dochází dech a síla bojovat s nesplnitelnými očekáváními společnosti, v důsledku čehož ztrácí chuť do života a podléhají depresím, jejich těla i mysli jsou křehké jako porcelán a stačí jen velice málo, aby se nakřáply.

Jediným způsobem, jak tomuto předejít, je přestat poslouchat diktát okolí a vrátit se zpět k racionálnímu přístupu k sobě. Zní to egoisticky? Ale není! Jen zdravý a silný muž je zárukou zdravé a silné společnosti. Když se nebudeš věnovat sám sobě, jak můžeš pak být silným manželem, otcem, nadřízeným či zaměstnancem, podnikatelem, milencem, přítelem?

Ženy, děti, kolegové, zaměstnanci, příbuzní, přátelé, ti všichni potřebují zdravě nezávislého, zdravě sebevědomého a všestranně zdatného muže. Proto konečně přestaň poslouchat, co Ti radí mainstreamová média a vrať se k tomu, co fungovalo vždy.

1) Přiměřený spánek.

Nikdo nečeká, že vytížený chlap si dopřeje každou noc 8 hodin spánku, ale 6-7 by mělo být naprostým minimem. Hodinu až dvě před spaním si odpusť telefon, počítač a televizi, na noc si zajisti co největší tmu. Večeři si dej nejpozději hodinu před spaním. Brzy budeš překvapen, že se budíš sám, bez budíku, odpočatý a skutečně čerstvý.

2) Rozumně složená strava.

Celistvé potraviny, pestrý jídelníček, od každého něco, to je jediná cesta k trvale udržitelnému zdraví a pohodě. Vyhýbej se všemu, co má ve složení více než 1-2 ingredience, pokud si přeci jen nenapravitelný mlsal, alespoň si odměnu podmiň pohybem. Přiměřené porce, maso, zelenina, normální porce přílohy, kousek ovoce. Dnes je mnoho možností, jak si to dopřát i jinou cestou než stát u plotny, když na to nemáš čas ani lidi :)

3) Omez alkohol.

Pivo čtyřikrát týdně Ti sice navodí pocit dobrého spánku a uvolnění od tlaku života, ale je to jen iluze. Nech si to na občasné posezení s přáteli maximálně jednou týdně.

4) Pravidelný pohyb.

Třikrát až čtyřikrát týdně musíš něco dělat, bez toho to nepůjde. Naši předkové měli pohyb denně a přestože se nedožívali tak vysokého věku jako dnes, až do konce byli soběstační a fyzicky zvládali mnohem více než dnešní čekatelé na důchod.

  • trénink s vlastní vahou. Shyby, kliky, dřepy. To je absolutní základ, s nímž si vystačíš na vždycky. 1-2x týdně si dej kruhový trénink celého těla, potřebuješ k tomu jen hrazdu. Jednou z variant je venkovní hrazda Warrior. Postavíš ji, kde chceš, nastavíš výšku podle sebe, může být venku celoročně, pokud máš zahradu a zapojit můžeš i děti! Cvič na čerstvém vzduchu!
  • sprint 1x týdně si namísto hodinového joggingu, na což beztak nemáš čas, dej pořádnou dynamickou rozcvičku a na úseku 50-80 metrů do roviny nebo do kopečka prověř své tělo na maximum! 5-10 takových úseků má vysokou hormonální odezvu, zapojíš celé tělo a jako bonus budeš spalovat tuk ještě několik dní poté! Dobrou alternativou je švihadlo, které rozvíjí koordinaci a kardiovaskulární výdrž.
  • chůze. Chůze je nejzdravějším pohybem, nejezdi dvě zastávky hromadnou dopravou nebo 5 minut autem, když můžeš jít pěšky! Nejezdi výtahem, choď po schodech. Vytáhni rodinu nebo známé na hory, dejte si túru. Je to lepší než sbírat kilometry v obchoďáku.

5) Hry, vzdělávání a učení.

Život není jen práce a povinnosti. Aktivní odpočinek v podobě společenských nebo sportovních her Ti dodá více energie než doplňky stravy. Neméně důležitou činností je učení se. Kdo se celý život neučí nové dovednosti, nevzdělává, nezkouší nové věci, zůstane zabržděný v čase i prostoru a životem se jen pročeká a proklopýtá. Může to být i maličkost, třeba ve společnosti rodinných příslušníků nebo přátel!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Společnost potřebuje duchaplné a zodpovědné muže, kteří nepodléhají reklamě a mediální masáži. Potřebujeme muže, kteří jsou zdraví a silní, ale nepotřebují to stavět na odiv. Společnost potřebuje skromné a připravené osobnosti.

Buď takový!

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.5 Počet: 4 Nejlepší: 5 Nejhorší: 1

Diskuze

Vybrané video

Profil: Yannick Noah
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies