Shakira - hvězda latinskoamerického nebe

Kdo by neznal blonďatou Kolumbijku z klipu Whenever, wherever. Latinskoamerická hvězda Shakira napsala svou první píseň již ve svých osmi letech. Všechny písně si skládá sama a právem je označována za nejlepší ženskou textařku v Latinské americe.

Shakira

Shakira – zázračné dítě

Shakira Isabel Mebarak Ripoll, tak zní celé jméno této kolumbijské zpěvačky. Shakira se narodila 2. 2. 1970 a už v osmi letech napsala svou první píseň. V jedenácti začala hrát na kytaru a vyhrávala mnoho pěveckých soutěží. Už ve svých třinácti letech vydala své debutové album Magia s vlastními texty písní.

Shakira a její cesta ke hvězdám

V době středoškolského studia Shakira natočila své druhé album – Peligro - a další album, Pies Descalzos, se stalo obrovským hitem nejen v celé Latinské Americe, ale i ve Španělsku. Celosvětový úspěch umožnil Shakiře vydat se na dvouleté celosvětové turné. Čtvrté album, Donde Estan Los Ladrones? se stalo multiplatinovým v téměř všech státech jižní, střední i severní Ameriky. V roce 1999 vydala další album, MTV Unplugged a o dva roky později poprvé vydala desku nazpívanou v angličtině – Laundry Service. Právě toto album ji vyneslo na přední příčky světového popu.

Průlomové album Laundry Service

V albu Laundry Service Shakira přenesla své latinskoamerické cítění do nového jazyka. Prolíná se zde celá řada stylů a žánrů od tanga přes rock až po orient. Právě jedinečný hudební styl staví Shakiru mezi nejuznávanější zpěvačky Latinské Ameriky. Shakira je nenapodobitelná a jedinečná, nikoho nekopíruje a tvoří svým srdcem.

Jaká je Shakira?

Shakira hovoří třemi jazyky a aby mohla stát u zrodu každé své písně, je schopna strávit v nahrávacím studiu nekonečné hodiny. Je vdaná za svého hudebního producenta, Emila Stefana. Shakira sice vyrostal v Kolumbii, ale poslouchala kapely jako je Led Zeppelin nebo Nirvana. Milovala rockovou hudbu, ale díky svému otci, který je libanonského původu, zároveň tíhla i k arabské hudbě. Tento zvláštní mix oblíbených hudebních stylů se odráží v jejich písních. Měří pouhých 157 cm a váží 48 kg, ale velikost jejího projevu převyšuje všechno ostatní.

Diskografie

  • 1991: Magia
  • 1993: Peligro
  • 1996: Pies Descalzos
  • 1997: The Remixes
  • 1998: MTV Unplugged
  • 2001: Laundry Service
  • 2001: Servicio De Lavanderia
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Mezinárodní konference o svádění
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies