Segway - jak vyřešit městskou dopravu?

Pokud často a především nepřetržitě musíte brouzdat po ulicích velkých měst, určitě to vaše nohy neocení. Společnost Segway proto přišla s řešením individuální dopravy. Elektrická dvoukolka HT od této společnosti vás dopraví až do vzdálenosti 25 km.
Fotografie Segwaye

Segway - řešení městské dopravy

Poprvé se toto přibližovadlo objevilo na veřejnosti koncem roku 2001. Jedná se o jednoosou dvoukolku, která se nedá převrhnout. Způsobují to uvnitř umístěné gyroskopy a integrovaný počítačový systém, který neustále kontroluje a průběžně stabilizuje Human Transporter při jeho přesunu. Model firmy Segway má díky tomuto systému neuvěřitelné schopnosti.

Segway - úleva pro chodce

Ovládá se řidítky nebo pouhým nakláněním se na ploše. S tímto vozítkem byste se měli dostat kdekoliv, kam se dostanou i obyčejní chodci, ale pokud byste opravdu spěchali, dvojkolka se umí rozjet až rychlostí 20 km za hodinu. Na jedno dobití akumulátorů se dá dojet až do vzdálenost 25 km.
Pokud se potřebujete otočit, Segway to zvládne na místě, přičemž pro samotný transport se dá zvolit ze tří režímů jízdy. Zde se dá navolit rychlost jízdy a poloměr zatáčení.

Segway - inspirace pro roboty

Na základě výzkumu, který byl prováděn pro zajištění rovnováhy HT Segway, začali technologii tohoto vozítka používat a rozvíjet výrobci všech druhů robotů, které se potřebují pohybovat, popojíždět a různě měnit směr jízdy.
Cílem bylo sestrojit takového robota, který by jednoduše jezdil dopředu a dozadu, vykonával činnosti jako úklid v domácnostech, nebo třeba sbírání golfových nebo tenisových míčků a především by při těchto činnostech nepadal. Tato schopnost rovnováhy přispěla k dalšímu účinnému rozvoji umělé inteligence.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Týpci, které proslavil internet
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies