Rok 2013 rokem investic do nemovitostí

Hodnota peněz díky inflaci neustále klesá a lidé přemýšlí, jak uchránit své úspory. Někteří své peníze nechávají v bankách, jiní je schovávají do matrací svých postelí. Existuje ale i výhodnější a rozumnější způsob jak chránit své úspory.

Fotografie moderního bytu s točitým schodištěm

Není třeba být vyučeným ekonomem, aby člověk poznal, co se v naší malé zemi děje. Za stokorunu, kterou platívaly už i naše babičky si toho koupíme čím dál tím méně. Jistě, najdeme pár výjimek, např. cena rohlíku je již několik let zhruba stejná, ale co zbytek potravin, oblečení nebo třeba nemovitosti?

Realitních kanceláří je mnoho a tudíž je z čeho vybírat. Od malých neznámých realitek až po obrovské a léty ověřené realitní společnosti. Rozumná možnost jak chránit těžce vydělané peníze je investice do nemovitostí a mnohé výzkumy dokazují, že právě toto lidé dělají. Výhodou po koupi domu či bytu je možnost pronajímání a přiznejme si, i to může být slušným přilepšením rodinného rozpočtu. Ať už Vás zaujala vidina role pana domácího nebo jen nevěříte bankám, rozhodně je dobré zjistit více informací a vzít tuto možnost v potaz.

interiér bytu

Situace nárustu koupí nemovitostí se netýká jen nás v České Republice. Tento obrovský boom zasáhl skoro každou zemi Evropské Unie. Např. Italové kupují ve velkém nemovitosti až v Německu, nejčastěji v hlavním městě. Obvykle za jeden dvou- až třípokojový byt utratí 150 000 Euro, což jsou v přepočtu na naši měnu necelé 4 miliony korun.

Nenarůstá ovšem jen počet lidí, kteří nemovitosti kupují ze strachu o své peněžní prostředky, čím dál více lidí vstupuje na trh s tím, že koupí např. dva nebo tři byty, které následně pronajímají. Např. v Praze nebo Ostravě připadá na jeden byt k pronájmu v průměru až 15 zájemců. Jak vypovídá tržní systém, zájem o pronájmy vzrostl o 20% oproti loňskému roku. Letošní rok je tedy ideální období na investice do nemovitostí.

Ve velkém také začíná být zájem o koupi tzv. zelených domů. Realitní kanceláře tuto poptávku berou na vědomí a snaží se více nabízet nízkoenergetické domy k pronájmu nebo ke koupi. Poptávka po těchto nemovitostech vzrostla až o 50%. Na tyto nemovitosti si však musíte dát velký pozor. Opravdu účinný nízkoenergetický dům má Průkaz energetické náročnosti budovy. Tento průkaz je rozdělen velmi podobně jako Průkazy energetické náročnosti spotřebičů. Aby byl dům hodnocen opravdu jako nízkoenergetický, musí Průkaz energetické náročnosti budovy dosahovat pouze hodnot A – B.

Průzkumy mluví jasně. Lidé opravdu více nakupují nemovitosti za hotové peníze. Zda je to dobrý nebo špatný nápad ukáže až čas. Na druhou stranu, nikdy nevíte, kdy jaká banka zkrachuje nebo kdo jí vytuneluje, zatímco dům či byt vám jen stěží někdo ze dne na den zbourá.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Marika Šoposká – nová tvář českého filmu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies