Realita v 2.0

Možná jste si už všimli, že tzv. "skutečnost" je dost nudná hra. Ať už ji naprogramoval kdokoli, asi neměl moc představivosti. To se ale dá napravit - připravte se na upgrade reality.

Fotografie zachycující muže v barevných světlech

Lepší než život

Zdroj: digitalanalog.inJaký je hlavní problém staromilců a anti-technických typů s počítačovou technologií No přece tvrzení, že počítač nás odtahuje od reality. Co když ale odstraníme viditelný počítač jako věc samu o sobě Co když místo monitoru budeme obraz mixovat v brýlích s tím co vidíme normálně Co když sluchátko bude implantované do ucha nebo bude součástí oblečení Co když klávesnice bude promítaná Zdroj: prweb.compřed nás na libovolný povrch nebo bude existovat jenom jako nehmotné body visící před námi v prostoru Co se stane s naším vnímaním reality, když realita a virtuální kyberprostor nebudou oddělené, ale budou jedním a tím samým prostředím Spousta věcí, které jsou možné jenom ve hře, se najednou můžou stát přirozenou součástí  naší každodenní reality - ovládání předmětů kouzelnou hůlkou nebo zaříkadly, měnění vzhledu oblohy stejně snadné jako měnění pozadí na ploše, házení fireballů v lese a střílení zombie v ulicích, navádění se levitujícími a svítícími šipkami... Akorát ten život budete mít pořád jenom jeden.

Zabíjení v první osobě

Zdroj: militaryphotos.netVšechno to ale nebudou jenom samí jednorožci, duhy a bonbóny. Vylepšená realita nám  totiž pomůže taky ve válce lépe likvidovat naše protivníky. Ve speciálních brýlích se vám do skutečného obrazu můžou přidat jakékoli informace o směru, vzdálenosti, rychlosti, počtu, velikosti nebo vyzbrojení nepřátelských jednotek, což vám všechno usnadní orientaci a koordinaci útoku i obrany. S namalovanými a zvýrazněnými cíli se pak snáze trefíte a můžete si klidně i zapnout počítadlo zabitých nepřátel nebo zbývající munice ve všech vašich zbraních. V kombinaci s Zdroj: blog.stevenspencer.netvšude rozmístěnými kamerami a mikrofony nebo satelitním sledováním pak může každý jednotlivý voják vidět a slyšet všechno, co se děje kdekoli nejen na bojišti, ale i na celé planetě. Protože tohle ale ještě není dostatečně podobné počítačové hře, dalším krokem je zapojení robotů do boje a jejich dálkové ovládání - to pak můžete rovnou dát nějakým puberťákům jako novou videohru a ani si přitom nemusí uvědomovat, že je to doopravdy. Tahle vize "vylepšení" reality je na rozdíl od té pozitivní dost znepokojující, ale  bohužel je úplně stejně možná a stejně pravděpodobná. Tak to ale je s novými technologiemi vždycky - už takovým primitivním nástrojem jako je nůž si můžete ukrojit chleba stejně jako vypíchnout oko.

Prodloužení člověka až za roh

Zdroj: bloggingforautism.comV každém případě vylepšování reality je naprosto zásadní a extrémně blahodárné v jedné konkrétní oblasti - léčbě určitých tělesných postižení a duševních poruch. Hlavně jde o to, že každá počítačová vymyšlenost je vlastně svého druhu protéza alias prodloužení našeho dohledu, doslechu, dosahu nebo myšlenkových pochodů. Pokud vám tedy něco chybí, počítač v kombinaci s jinými stroji to může nahradit - dálkové ovládání mrknutím nebo myšlenkou náhradí chybějící ruce, samohybný vozík nebo chodítko nahradí nohy, kamera nahradí oko, mikrofon nahradí ucho, no a tak to bude pravděpodobně dál pokračovat. Pomůže vám ale i v případě, že jste například autisté, a jako takoví nepoznáte na ostatních lidech jejich emoce nebo záměr. Protože to ale počítač se správným softwarem a kamerou poznat umí, stačí když si nasadíte ty speciální brýle a pak na každém člověku uvidíte doslova na čele napsané, co si myslí nebo jak se cítí. Nebo jestli lže. Stejně tak se dá řešit problém s pamětí - abyste se nemuseli celí potetovat jako nešťastný hrdina z filmu Memento, stačí když vám brýle (nebo kontaktní čočky; nebo čip na sítnici) budou neustále a všude ukazovat jmenovky, popisky a harmonogram. Kdo ví, třeba se to jednou dostane až do bodu, kdy vlastně vůbec nebudeme potřebovat mozek.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Megan Fox: promenáda v plavkách i bez
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies