První 3D kamera pro běžné uživatele

Novinka od společnosti Panasonic, 3D kamera HDC-SDT750 umožní i „běžným“ uživatelům natáčet obraz v 3D rozlišení. Toho je dosaženo pomocí speciálního dvojitého objektivu, který umožní stereoskopické natáčení. Prodávat se začne v říjnu tohoto roku za cenu okolo 30 000 korun.

Panasonic HDC-SDT750

3D videokamera Panasonic HDC-SDT750

Nová kamera od společnosti Panasonic je vybavena speciálním 3D objektivem, který snímá obraz metodou„Side-by-Side" (kamera snímá obraz pro levé a obraz pro pravé oko přes dvě optické soustavy). Kamerou lze pořídit 3D obraz v rozlišení 980 x 1080 pro každé oko. Snímek může mít až 14 Mpx.

Panasonic HDC-SDT750 využívá 3palcový LCD displej s dotykovým ovládáním. Zvuk je nahráván ve formátu 5.1 pro prostorový efekt. Objektiv se světelností F1,5 má 46 milimetrů průměr a poskytuje výrazně jasnější obraz než předcházející objektivy. Kamera má k dispozici upravený optický stabilizátor Hybrid OIS, který nabízí manuální ovládání i autofocus s ostřením na pohybující se objekt.

Bez 3D optiky natáčí kamera Full HD video v rozlišení 1920 pixelů, které je kódované pomocí kodeku MPEG-4/H.264 AVC codec. Samozřejmostí je podpora AVCHD formátu, který nabízí při plném rozlišení datový tok 17 mbps. Záznam je možné ukládat na karty typu SDHC nebo SDXC.

Videokamera je vybavená procesorem Crystal Engine PRO, který garantuje mimořádně jasné a ostré dynamické snímky. Funkce inteligentního zoomu umožňuje až 18-ti násobné přiblížení. Nová funkce redukce šumu Noise Reduction minimalizuje šum při snímání slabě osvětlených scén.

Přehrávání 3D videa

Videozáznam pořízený touto kamerou lze přehrát i na běžných 2D televizorech, prostorový 3D záznam je možné reprodukovat pouze na kompatibilních 3D televizorech. 3D obraz má plné vertikální a poloviční horizontální rozlišení.

Dostupnost a cena 3D kamery Panasonic

Nová 3D videokamera Panasonic HDC-SDT750 by se měla začít na trhu objevit v říjnu. Její cena by se měla pohybovat okolo 1 400 USD, v přepočtu 30 000 korun včetně DPH.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Gadgety do třetice všeho originálního
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies