Protikuřácký zákon - co si o tom myslíte?

Protikuřácký zákon byl schválen a měl by začít platit 31 května. Nyní se čeká jen na podpis pana prezidenta. Jaký názor máte na to, že už nám vláda zakazuje i kouření? Proč o nás rozhodují jiní? A je to vůbec správné?

Protikuřácký zákon - co si o tom myslíte?

 

Patříte mezi kuřáky? Po podpisu pana prezidenta si už v restauracích, na diskotékách ani na koncertech nezapálíte. Tak, jako u každého rozhodnutí, někteří jsou s ním spokojeni a jiní pořádně naštvaní, že je nespravedlivé, když jim někdo říká, co mohou a nemohou dělat. Když nad tím popřemýšlíte, je to svým způsobem zásah do podnikání. Nekuřáci však tuto změnu radostně vítají, neboť je to v zájmu ochrany zdraví nás všech.

 

Kde bude zakázáno kouření?

 

  • Bude se to samozřejmě týkat restauračních zařízení, jako jsou kavárny, ary a podobně. Zákaz se nevztahuje na kouření vodních dýmek.Výjimkou nebudou ani stavebně oddělené prostory a ani kuřárny.
  • Nebudete si moct zakouřit ani na nekrytých zastávkách či nástupištích veřejné dopravy.
  • V zoologických zahradách bude také platit zákaz kouření, avšak výjimku budou tvořit vnější vyhrazené prostory pro kouření.
  • Uvnitř zdravotnických zařízení (mimo kuřárny na některých odděleních a podobně) bude zákaz kouření platit i nadále. Zákaz kouření se však rozšířil i na prostory, které souvisí s provozem zařízení - tedy na přilehlé chodby před ordinacemi či nemocniční lékárna.
  • Jako doposud bude platit i úplný zákaz kouření ve vnitřních a vnějších prostorách všech typů škol, přesněji řečeno i vysokých škol.
  • A výjimku nebudou tvořit ani vnitřní zábavní prostory. Zákaz kouření platí i na prostory, které k zábavě primárně neslouží - diskotéka, ples, výstava, koncert a podobně. Ať už se zábava bude konat v tovární hale či na jiném místě, zákaz kouření bude platit po celou dobu konání akce.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 2.0 Počet: 2 Nejlepší: 3 Nejhorší: 1

Diskuze

Vybrané video

Připravte se na letošní festivaly – Rock, punk a metal
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies