Proč muži plešatí?

Kvůli řídnutí, oslabení či vypadávání vlasů muži ztrácejí i své sebevědomí. Někteří si myslí, že ztrácejí na své mužnosti. Za pleš byste se ale stydět neměli. U většiny mužů za to může dědičnost a u jiných více testosteronu nebo jim život ovládá stres. Ale co když se s plešatostí smířit nechcete?

pleš

Příčiny řídnutí vlasů

Jen málo lidí má vrozené vypadávání vlasů. Dá se to zpozorovat již u dětí, kde můžete objevit lysinky či holé hlavičky. Jak dítě roste, může mu chybět i ochlupení na těle. Léčba v těchto případech bohužel neexistuje. Ale nejčastější poruchy jsou ty, které člověk získá během svého života.

 

Mezi spouštěče u vypadávání vlasů patří určitě dlouhodobý stres a fyzické vyčerpání, používání některých léků či naopak nedostatečná vitamínová zásoba, nemoc štítné žlázy a náročné operace. Spouštěčů může být mnohem víc, ale v hlavní roli se vypadávání vlasů projevuje kvůli dědičnosti či příliš vysoké hodnoty mužských hormonů (hlavně testosteron).

Pleš - maskovat nebo neřešit?

Ve většině případů se muži s pleší nehodlají smířit a snaží se ji různými způsoby zakrýt. Některým ženám se zamlouvají plešatí muži. A těm ostatním? Dávají radši přednost mužům, kteří se buď nakrátko ostříhají nebo si oholí celou hlavu. Podle jejich názorů je mnohem lepší tohle řešení.

 

Pokud oholení hlavy není zrovna vaším šálkem kávy, pak zkuste vlasové příčesky. Ty ale spíše přidají vlasům na hustotě, než by holá místa překryly. Někteří proto dají přednost “přezazovačkám” (tupé). Ale ty vážně nevypadají dobře. Takže n a ně raději zapomeňte a poraďte se s kadeřníkem.

Dále existují různé přípravky na obnovu růstu vlasů, ale nikdy nemáte stoprocentní záruku, že zrovna vám zaberou. Asi nejdražší variantou maskování pleši je chirurgický zásah, při kterém vám vpraví do kůže vlasové implantáty. Jinak vám nezbývá nic jiného, než se s tím smířit. Důležité je, abyste byli sami se sebou spokojení.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 2.0 Počet: 2 Nejlepší: 3 Nejhorší: 1

Diskuze

Vybrané video

Polonahá Kim Kardashian v reklamě na Sketchers
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies