Příprava vozu na zimu

Zima se pomalu blíží a je vhodné, abyste váš automobil před zimou pořádně prohlédli a připravili na náročné období. Mezi nutnosti patří výměna letních pneumatik za zimní a výměna chladící kapaliny.
Žena jako automechanik při utahování zadního kola

Letní versus zimní pneumatiky

Zima se blíží a s ní i pravidelná výměna letních pneumatik za pneumatiky zimní. Právní předpisy ČR, ani předpisy zahraniční, sice neukládají povinné používání zimních pneumatik, zimní pneumatiky jsou pouze doporučovány, avšak jejich přezutí by řidiči podceňovat neměli. Zákonem je stanovena pouze minimální hloubka dezénových drážek, což je 1,6 mm.
V období zimních vánic a kluzkých vozovek, vám mohou zimní pneumatiky zachránit i život. Při teplotách pod 7°C zvyšují zimní pneumatiky bezpečnost při řízení, protože ve srovnání s letními pneumatikami mají lepší záběr na sněhu a ledu, lepší stabilitu při průjezdu zatáček, vyšší adhezi i na suchých vozovkách a také podstatně kratší brzdnou dráhu.

Více informací o bezpečné jízdě a přezutí v článku Zimní pneumatiky - bezpečně i na sněhu a ledu

Výměna chladící kapaliny

K přípravám vozu na zimu patří také výměna chladící kapaliny. Chladící kapalina plní dvě základní funkce v chladícím systému. Chrání celý systém, i motor, proti korozi, druhou funkci, díky které si většina řidičů chladící kapalinu před zimou chodí vyměňovat, je ochrana proti zamrznutí chladící směsi v chladícím systému.

Před zimou zkontrolujte baterii

Před zimou je také důležité zkontrolovat stav automobilové baterie. Převážně zda-li je v baterii dostatek elektrolytu. Pokud ne, je vhodné do baterie dolít destilovanou vodu. Na kontrolu baterie mnoho řidičů před zimou zapomíná.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Uvažujete o povzbuzováku v podobě viagry?
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies