Předmanželská smlouva - vyplatí se ji podepsat?

Říká se, že pravá láska nepotřebuje žádné potvrzení. Proto někteří z nás nechtějí a vlastně ani nepotřebují vstoupit do posvátného svazku manželského a raději s partnerkou žijí jen tak “na hromádce”.

Předmanželská smlouva - vyplatí se ji podepsat?

 

Nelze jednoznačně říct, že manželství je správné a žít spolu jen tak špatné. Vše má svá pro a proti. Pokud se ale jednoho dne přeci jen rozhodnete, že vaši lásku stvrdíte nejen před úřady, ale i před svou rodinou a přáteli, je jen na vás, zda se rozhodnete podepsat i předmanželskou smlouvu.

 

V dnešní době, kdy nemáte nic jisté, byste o předmanželské smlouvě měli dobře popřemýšlet. Ono v některých případech je to vážně rozumný krok. Díky předmanželské smlouvě pak můžete ušetřit čas, peníze i své zdraví. Důvěra se někdy hrozně přeceňuje a vy pak později můžete přijít úplně o všechno.

 

 

Předmanželská smlouva slouží především k usnadnění majetkového vypořádání v případě rozvodu

 

Před svatbou či těsně po ní jistě nebudete přemýšlet o rozvodu, ale je dobré, být připraven na všechny eventuality. Přeci jen v posledních letech rozvodovost neúprosně stoupá. Téměř polovina manželství končí rozvodem.

 

Předmanželská smlouva není nic romantického, ale kvůli zamilovanosti bychom nikdy neměli přestat poslouchat svůj rozum. Láska nás totiž může i pořádně zaslepit. Smyslem předmanželské smlouvy je ochrana majetku obou partnerů, takže by s tím měli souhlasit oba a to bez použití nátlaku či vydírání.

 

Abyste uzavřeli platnou předmanželskou smlouvu, musí být pořízena v přítomnosti notáře, který vše stvrdí notářským zápisem. Notář vám navíc i poradí optimální řešení a celou smlouvu navrhne pro vás “na míru” tak, abyste byli oba spokojeni.

 

 

Vyplatí se tedy uzavřít předmanželskou smlouvu nebo ne?

 

  • Nevýhodné je to nejčastěji pro ženy, protože většina z nich má mnohem nižší příjmy než jejich partner. Ženy se také často rozhodnou pro rodinu, vzdají se kariéry a starají se jen o své milované a o domácnost. Pak se o všechny výdaje stará manžel a pokud byla podepsána předmanželská smlouva, zůstane všechno po rozvodu výhradně v jeho vlastnictví.
  • Naopak pro ty, kteří v budoucnu očekávají vyšší příjem či nějaké závazky, je předmanželská smlouva velmi výhodná. Stejně tak se uzavření předmanželské smlouvy vyplatí i těm, kteří podnikají nebo vstupují do manželství s výrazně vyšším majetkem nebo také dluhem.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Polonahá Kim Kardashian v reklamě na Sketchers
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies