Práce v zahraničí

Pokud jste se rozhodli odjet do zahraničí za prací, poradíme vám několik užitečných informací, které se vám mohou hodit. Kam za prací, co s sebou, kolik si vyděláte a jak na to? To se dozvíte v našem článku.

Fotografie vlajky Evropské unie

Práce ve Velké Británii

Práce ve Velké Británii je výhodná především pro ty, kteří nechtějí vyřizovat příliš dokladů. Díky členství v Evropské unii si totiž nemusíte vyřizovat pracovní povolení. Abyste se mohli vydat za prací do Velké Británie, musíte splňovat některé náležitosti: musíte dosáhnout minimálně sedmnácti let věku, jestliže chcete pouze na brigádu, délka brigády se musí vejít do časového rozmezí 1 týden až 3 měsíce. Pokud chcete vyrazit za dlouhodobější prací, minimální délka je od tří měsíců.

Zaměstnání v Irsku?

Podmínky jsou stejné jako u zaměstnání ve Velké Británii, pracovní povolení také nebudete potřebovat. Připravte se však na to, že některé dokumenty si budete muset vyřídit.

Práce v Německu

Se vstupem do Evropské unie nedošlo k žádným změnám, které se týkají práce v Německu. Pokud se tedy rozhodnete pro zaměstnání právě zde, musíte se řídit podle platného ustanovení pracovního práva v Německu.

Práce ve Španělsku

Legální zaměstnání ve Španělsku nevyžaduje žádné pracovní povolení. Španělsko je velmi oblíbené a atraktivní, a to zejména díky příjemnému klimatu a krásnému prostředí – proto jsou cesty za prací do Španělska využívány především v průběhu sezóny.

Zaměstnání v USA

Ve Spojených státech existují přísná pravidla, pro která je nutné sehnat pracovní povolení. Práce načerno je velmi přísně trestána. I běžné manuální práce jsou poměrně velmi dobře placené. Jestliže navíc ovládáte angličtinu, máte docela velkou šanci získat práci mnohem lepší a lépe placenou.

Co mohou zajistit personální agentury?

Personální agentury, které se specializují přímo na zprostředkování práce v zahraničí, jsou schopny zařídit vám téměř vše potřebné od A do Z. Od zajištění dopravy a ubytování v místě zaměstnání, přes dopravu z bydliště do místa výkonu práce, až po zařízení pojištění a dokumentace na úřadech (zdravotní pojištění, sociální pojištění…).

Kolik si vyděláte v zahraničí?

Druh práce je samozřejmě na výši výdělku, kterého chcete v zahraničí dosáhnout. Obecně platí, že práce vykonávané v zahraničí jsou několikrát lépe placeny ve srovnání s vykonáváním shodné práce u nás. Musíte však vzít v potaz také životní úroveň daného státu – jak vysoké jsou nájmy, kolik stojí jídlo a běžné věci každodenní spotřeby.

 

Irsko = vysoké výdělky. Třebaže budete vykonávat povolání typu uklízení nebo jiné manuální práce, jste schopni si vydělat bez problémů 60 000 korun měsíčně.

 

Velká Británie = těžká práce za těžké peníze. Ano, v Británii si za manuální práce nevyděláte tolik jako v Irsku, bavíme se zde o průměrné částce okolo 30 000 korun. Pokud ovšem ovládáte jazyk tak, abyste se bez problémů domluvili, můžete si přijít i na 100 000 korun například za práci uklízečky v hotelu nebo dělníka na stavbě.

 

Německo = jazyk je výhodou. Zde platí velmi obdobné podmínky jako u práce ve Velké Británii. Výše vašeho výdělku a druh zaměstnání se odvíjí od toho, jak umíte jazyk. Za práci uklízečky nebo pokojské si vyděláte v průměru 50 – 60 000 korun.

 

Španělsko = sezónní práce. Sezónní práce jsou pro vás výhodnější, protože výdělky ve Španělsku nejsou příliš vysoké. Výdělek za jednoduchou práci ve Španělsku je mnohdy „srovnatelný“ s úrovní u nás. Za práci uklízečky si v průměru vyděláte asi 15 000 korun. Pokud neumíte jazyk, lepší práci tady neseženete.

 

USA = pěkný výdělek. Disponujete-li trochu angličtinou, máte možnost po čase získat dobrou práci, která je také většinou výborně placená. Například jako pokojská si můžete přijít až na 90 000 korun, práce jako dělník na stavbě nebo například elektrikář jsou placené daleko lépe.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Driftováni aneb k cíli zásadně šejdrem
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies