Lana Del Rey - kdo to, sakra, je?

Tohle jméno jak z mexické telenovely jste už tutově někde zaregistrovali. Jestli vám teď v hlavě šrotuje, jestli je Lana a) modelka, b) herečka, c) zpěvačka, tak c) je správně.

Modelka ležící na pohovce při reklamním focení

Za vším hledej otce

Lana Del Rey alias civilním jménem Elizabeth Grant měla tu kliku, že se před 25 lety narodila do milionářské rodiny. Co si budeme povídat, bohatý a vlivný papínek má něco do sebe. Takže když papá viděl, jak se jeho dcerunka pár let plácá po newyorských klubech a výsledek v podobě Grammy nebo aspoň smlouvy s nahrávací společností v nedohlednu, trošku její kariéru popostrčil. Propagaci dceřiny kariéry vzal do vlastních rukou a ovoce v podobě smlouvy a popularity se skutečně dostavilo. Ti, kteří zpočátku brali Lanu jako příjemné hudební překvápko, se posléze neubránili znechucení, když vyšlo najevo, že za jejím „nezávislým“ projevem stojí silný management a v neposlední řadě i prachy jejího otce.

Holka z plakátu

blogspot.com

Přiznejme, že Lana obstojně zpívá (i když její vystoupení naživo v Saturday Night Live počátkem ledna byl spíš propadák) a šeredná taky není. Takže z Elizabeth byla najednou Lana a ze současné dvacítky glamour symbol jak vystřižený z 50. let.

Médium internet

Lana o sobě poprvé dala vědět klipem Video games. Tak jako spousta, ne-li většina současných zpěváků, je produktem nahrávacích společností, imagemakerů a internetu. Co si budeme povídat, internet má tu moc z vás přes noc udělat hvězdu – kdo na něm není, jako by nebyl. To se potvrdilo i v případě Lany.

Lanino tajemství

Když sjedete její songy opravdu pořádně, nic převratného neobjevíte. Není to lolitkovská juchanda à la Britney Spears a do autorské rozervanosti písničkářek má taky hodně daleko. Slabinou Laniny tvorby jsou texty, což českého posluchače koneckonců až tak moc netankuje. Zato vás vtáhne atmosféra klipů, které si zpěvačka sama režíruje.

(Zatím) cudná

Jedna z věcí, která kromě lehce retro stylu zaujme, je fakt, že v době, kdy známe těla některých zpěvaček skoro do posledního detailu (a někdy i do toho), je Lana ztělesněním relativně cudné slečny, která „jenom“ zpívá (zatím…). Ať její jméno progooglujete o sto šest, odměna v podobě obnaženého ňadra nebo vyšpulené zadele nikde. To její parťák z videoklipu Born to die Bradley Soileau tak upjatý není, jak dokazuje na svých fotkách, kde ochotně předvedl svoje nádobíčko v plné polní (a jako bonus i tetování na něm). Pro doplnění – Bradley je čistě pracovní záležitost, jejím vyvoleným je už sedm měsíců Barrie O'Neil, lídr skotských rockerů Kassidy.

Takže kdo je Lana Del Rey, už víte. Teď zbývá jenom otázka: „Jak dlouho, sakra, vydrží na mediální scéně“

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.7 Počet: 3 Nejlepší: 5 Nejhorší: 1

Diskuze

Vybrané video

Vyhoď ten křáp a pořiď si pořádný notebook!
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies