Požár na tváři minulostí

Taky máte někdy pocit, jako by vám při holení někdo poškrábal tvář rašplí? Uvažovali jste už o tom, jestli neděláte něco špatně, případně co je nejlepší pro vaši pokožku? Krémy po holení bez alkoholu podráždění s přehledem zklidní.

Detailní přední pohled na pánskou žiletku

Holící strojky nebo žiletky

Nejdříve se zamyslete, zda je pro vaši tvář vhodnější holení žiletkou nebo strojkem. Mnoho mužů si sice ještě stále myslí, že ostrý břit je vhodnější než holící strojek, ale v současnosti existuje několik typů, které díky výkyvným hlavám dokonale vyholí i ty nejproblematičtější záhyby vaší tváře. Navíc elektrický strojek by měl být ohleduplnější k vaší pokožce než žiletky a břity.

Hladká tvář - výběr holící pěny

Z vlastní zkušenosti můžu říct, že důležitým faktorem pro to, abyste neměli na tváři požár, je výběr holící pěny. Pro bezproblémové oholení je nutno ji pořádně rozetřít po všech místech, které poté zasáhne žiletka.

V tomto případě by mohla pomoci i už zapomenutá štětka, která umístí pěnu až ke kořínkům vašeho strniště. Ještě lepší je však použití holícího gelu, který rovněž více osvěžuje a břity po něm lépe kloužou.

Více břitů - klidnější pokožka po holení

Rovněž u žiletek je daleko pohodlnější a účinnější, pokud se ostří dokáže kopírovat vaši tvář a především záleží na počtu břitů.

Díky většímu počtu ostří totiž většinou stačí jeden tah a je oholeno, pokožka vašeho obličeje tak není tolik namáhána.

Měňte při holení směr žiletky

Při samotném holení postupujte nejdříve po směru růstu vašich vousů a až poté tento postup otočte. Říká se, nehlaď psa proti srsti, a z toho důvodu ani holení proti směru vašich vousů není zase až tak příjemné.

Používejte ho až při druhé fázi, která zajistí, že na vaši tváři nezůstane ani chloupek. Není třeba připomínat, že pro dokonalé oholení je třeba se zaměřit na místa pod čelistí a na krk, kde občas zůstanou vousy - samotáři.

Vody po holení - alkohol jen po malých dávkách...

... nebo vůbec. Nejen v případě, trápí-li vás citlivá pokožka. Vody po holení, které obsahují alkohol totiž příliš vysušují vaši pokožku a z toho důvodu je vhodné používat přípravky bez alkoholu. Samozřejmě, že kromě péče o vaši tvář je nezbytnou součástí i decentní vůně, která podtrhne ideální dojem z vašeho oholeného obličeje.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Záhadná úmrtí celebrit – 1. díl
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies