Peugeot BB1

Představujeme Vám designově neobvyklý koncepční elektromobil Peugeot BB1. I když na to vůz velikostně nevypadá, bez problémů se do něj vejdou 4 cestující.

Peugeot BB1 zachycen ve městě

Neobvyklý design nového Peugeotu BB1

Malý, ale šikovný. I tak by se dal zjednodušeně popsat koncept nového elektromobilu od firmy Peugeot. I když má koncept BB1 na délku pouhého 2,5 metru, přesto se do něj vejdou 4 dospělí lidé. Zavazadlový prostor je 160 litrů. Přesvědčit se o tom na vlastní oči můžete ve videu, které je umístěno pod článkem. Vraťme se ale zpět k jeho celkovému vzhledu.

Zaoblené tvary vypadají na první pohled velmi příjemně, překvapivé je netradičně skosené přední sklo. Spolujezdci tedy mají jedinečnou možnost pokochat se při jízdě krásou nejen okolní krajiny, ale také nebe. Na střeše jsou umístěny solární panely, které dodávají až 16% energie palubním systémům včetně ventilace. Ta je umístěna ve dveřích a využívá vysokovýkonných filtrů a aktivního uhlí. Vůz je vyroben z karbonu, včetně lithium-iontových baterií váží okolo 600 kilogramů.

Pro zajímavost:

Označení BB1 odkazuje na dávnou minulost této automobilky, přesněji na vůz vyrobený v roce 1905, Peugeot Bébé 69. V roce 1912 automobilka navrhla ve spolupráci s dobře známým Ettore Bugattim další vůz se stejným označením.

Praktický interiér

Interiér nového Peugeotu BB1 je řešen velmi účelně. Co zajisté hned při prvním pohledu do interiéru vozu zaujme, jsou specifická řídítka, která automobilka navrhla místo klasického volantu. Cestující se do zadní části vozu dostanou po sklopení zadních sedadel, samozřejmě kožených. Zajímavé je také řešení předních dveří, které se otvírají do protisměru.

Ve středu přístrojové desky můžeme nalézt multifunkční displej, který ve spojení s audio systémem funguje jako Smart phone umožňující telefonování, satelitní navigaci či připojení k internetu. Samozřejmostí je USB a 12 V zásuvka.

Jízdní vlastnosti

O výkon nového Peugeotu BB1 se starají 2 elektromotory s technologií využívající lithium-ionové baterie. Každý z elektromotorů, které jsou umístěny v zadních kolech (automobilka při jejich vývoji spolupracovala s firmou Michaelin), má výkon 7,5 kW . Vozidlo ujede na jedno nabití až 120 kilometrů. Zrychlit z 0 na 30 km/hod. dokáže Peugeot za 2,8 sekundy, z 30 na 60 km/hod. za 4 sekundy.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Mylène Farmer – Francouzka, která se ráda svléká
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies