Pečujte o své nádobíčko!!!

Pánové, měli byste se mu věnovat a střežit ho jako oko v hlavě. Vždyť je to vaše chlouba, bez něj byste těžko šířili své dokonalé geny dál do budoucnosti. Chce to pořádnou hygienu, možná oholit, ale hlavně myslete na samovyšetření varlat.

Fotografie muže v bílých trenýrkách

Stačí jenom voda!!

Penis je bezpochyby váš nejcitlivější orgán a podle toho je třeba se k němu chovat. Možná i vy patříte mezi ty, kteří ho mydlí mýdlem, čím více voňavé pěny tím lépe, že? No tak tohle je právě špatně. Čím více mycích prostředků na něj nanesete, tím více mu škodíte. Takže s tím opatrně! Pokud to s kosmetikou a hygienou přeženete, může to mít stejný účinek, jako byste jej neumyli vůbec. Na váš penis úplně postačí teplá voda, mýdlem akorát kůži pěkně vysušíte. Možná proto vás to tam občas lechtá a chodíte téměř neustále s rukou zabořenou v rozkroku. Nezapomeňte se pěkně vysušit, zabráníte tak šíření bakterií.

Pozor na balanitidu

Co je to za hrozné slovo? Jde o zánět předkožky. Tenhle nepříjemný problémek vzniká v případě, že to s hygienou trochu pokulhává, zkrátka, když penis nezná ani mýdlo ani vodu. A jak to vypadá? Taková balanitida se projevuje zarudnutím, svěděním či páchnoucím výtokem. Není o co stát. Když penis ještě k tomu všemu i oteče, ukažte ho raději doktorovi. Neděste se, nemusí se hned jednat o zánět předkožky, klidně váš penis může být jen citlivější na nějaký druh kosmetiky.

Oholený, neoholený

U ženských v tom máte celkem jasno, ale u vás to tak není. Jste rozděleni na dvě skupiny. Jedni holení absolutně odmítají a ti druzí si ho užívají. Buď jen někde chloupky oholit, aby nevyčnívali ze spodního prádla a plavek, anebo ochlupení shodit úplně. Ti co si ho holí argumentují právě hygienou, ale taky větší stimulaci při sexu. Marná sláva, nahatá předkožka je mnohem citlivější a nakonec, oholený penis vypadá opticky větší. A co hraje proti holení? Finanční náročnost nejrůznějších depilačních pomůcek, ať už jde o holicí pěny, vosky nebo depilační krémy. V důsledku holení se často objevuje i podráždění nebo infekce. Co se týče varlat, raději zapomeňte na epilační prostředky, to byste taky nemuseli přežít, však zkuste, jak takové trhání chloupků bolí na tříslech a dál už jistě pokračovat nebudete.

Občas ho prohmatejte

K péči o penis bezpochybně patří samovyšetření varlat. Když tak se inspirujte u svojí partnerky, která si občas prohmatává prsa. Aby to bylo příjemnější, klidně se samovyšetřete vzájemně. Rakovina varlat se nejčastěji vyskytuje u chlapů mezi osmnáctým a pětatřicátým rokem. Patříte-li do rizikové skupiny, neberte samovyšetření na lehkou váhu. Skoro žádný mladý chlap si onemocnění rakovinou nepřipouští a to se nevyplácí. Stačí, když varlata osaháte jednou za měsíc. Vezměte, nebo jí dejte do rukou šourek, ať ho jemně prohmatá. Pátrejte po tvrdých bulkách, hrbolcích, bolestivých místech a zduření. Všímejte si změny tvaru, velikosti a zarudlých míst. Jestli se vám něco nezdá, zamiřte co nejrychleji do ordinace, tam vám prohlédnou důkladněji.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 2 Nejlepší: 5 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Hudba budoucnosti
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies