PC a hry – kupte si volant

Ještě stále váháte o koupi nového volantu pro váš počítač, nebo konzoli? Už nemusíte, jednoznačně říkáme ano. Na šipkách si nikdy hru tak neužijete, jako na volantu. Čtěte dále a dozvíte se bližší informace.

Fotografie PC volantu a pedálů k ovládání počítačových her

Počítačové volanty – to musíte mít

Volant k počítači je nutnost pro každého správného pařana, který ujíždí zejména na závodních hrách. Osobně jsem hrál spoustu závodních her i bez volantu a jde to, ale jakmile jsem zkusil jednu nejmenovanou rallye hru s volantem, teprve pak jsem pochopil, co je to pravý požitek ze závodní hry.

 

Když uháníte krajinou dvouset kilometrovou rychlostí, vítr vám cuchá vlasy a vy najednou uděláte trochu špatný pohyb volantem, neuvěřitelně vyhlížející havárie na sebe nenechá dlouho čekat. To jsem však trochu odbočil, dneska se nám nejedná o hru, ale o herní zařízení.

PC hry – svět nabízí zajímavé možnosti ke koupi volantu

Dnes už je skoro jedno, jestli investujete do volantu 500 korun, nebo hned třeba 2000 korun. Ty doby kdy volant stál i 5000 korun jsou už dávno pryč. Za 1000 korun pořídíte volant se slušnou výbavou. Většinou se volanty dělají se 12 – 16 programovatelnými tlačítky, což bohatě postačí na všechny typy závodních her, které jsou dnes na trhu k dostání.

 

Kromě programovatelných tlačítek může mít volant také tlačítka směrová, ty však asi nikdy nepoužijete na ovládání vozu, pouze třeba na změnu pohledu z vozidla a podobně. Řazení se dělá jako ve Formuli 1. Páčky pod volantem fungují zcela spolehlivě. Součástí každého volantu jsou samozřejmě pedály, dodávají se takřka vždy 2, plyn a brzda, jelikož řazení je sekvenční.

Force Feedback a Vibration Feedback

Dokonalý požitek ze závodních her ještě umocňují tyto dvě funkce, kterými je vybaven každý lepší volant. Do volantu se vám tak promítnou všechny nerovnosti vozovky, sebemenší šťouchanec od soupeře a dokonce i malé otření o svodidla.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Rozbouřená Wall Street
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies