Onuk Sazan s výkonem 485 koní

Dvoumístné kupé navržené na počest tragicky zesnulého syna, se může pochlubit lákavým designem, nízkou hmotností a také skvělými jízdními vlastnostmi.

Automobil Onuk Sazan při své prezentaci na autosalonu

Onuk Sazan – dvoumístný supersport na počest Kaana Onuka

Onuk Sazan je dvoumístné supersportovní kupé, které navrhl a zrekonstruoval doktor Ekber Onuk na počest svého syna – Kaana Onuka, který tragicky zahynul při automobilové nehodě v roce 1996. Kaan měl přezdívku Sazan – odtud tedy název Onuk (příjmení syna) Sazan (jeho přezdívka).

Se stejným příběhem jsme se mohli setkat také u vzniku Ferrari Dino, jenž bylo zrekonstruováno na počest syna Eza Ferrariho – Alfreda, který předčasně zemřel. Tomu se přezdívalo Dino.

Stylový design nového Onuku Sazan

Tento dvoumístný supersport se může pochlubit nejen výkonem 385 koní, ale také stylovým designem, jenž z části připomíná již zmíněné Ferrari (čelní vstupní otvory jsou podobné těm, které byly použity u Ferrari F430). Za zmínku stojí také netradičně řešená kabina vozu s malým zadním oknem. Hmotnost vozu je pouhých 960 kilogramů.

Co ukrývá pod kapotou?

Pod kapotou tohoto krasavce nalezneme v sériové výrobě 3,8 litrový šestiválec Nissan s dvojitým přeplňováním a maximálním výkonem 357 kW (485 koní), při točivém momentu dosahujícím 588 Nm. U prototypu byl použit osmiválcový motor Chevrolet LS7 s výkonem 377 kW. Onuk Sazan má pohon zadních kol. Výkon je na kola přenášen pomocí šestistupňové manuální převodovky. Více technických parametrů jeho výrobce doposud nezveřejnil.

Onuk Sazan – dostupnost a cena

Supersport Onuk Sazan by se měl začít vyrábět ještě v letošním roce. Jeho cena by se měla pohybovat v přepočtu okolo 3,6 miliónů korun.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Chtěli byste doma nymfu?
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies