Nůž není rybička

„Chodím po světě bez nože, to prý se nemože, to prý jsem cvok.“ To teda jsi, Jarku Nohavico. Kapesní nůž může být totiž jak ryze praktickou a užitečnou záležitostí, tak i doplňkem, který podtrhne osobnost a image svého nositele. Ale dost bylo úvodu, pojďme rovnou vybírat…

Fotografie multifunkčního nože

Sázka na kvalitu

Italská značka Falcon má téměř stoletou tradici. Její nože se můžou pochlubit nerezovou čepelí a vytříbeným designem. Špičková kvalita je samozřejmostíkapesní nožík

Nejznámější kapesní nůž na světě

Tak to je zcela určitě nůž Explorer švýcarské firmy Victorinox. Žádná z verzí nenabízí méně než osm funkcí.

kapesní nožík Victorinox

Další modely značky Victorinox:

Skipper pro jachtaře a vodáky

kapesní nůž Skipper

Rescue Tool – hlavní čepel otevřete jednou rukou, což zaručuje, že s jeho pomocí vyváznete z jakéhokoli nebezpečí se zdravou kůží

kapesní nůž Rescue Tool

Cyber Tool - model s 34 funkcemi, vybavený šroubováky na prakticky všechny šroubky, které najdete v počítači a jiných elektrických přístrojích. Žádný šroubek si před vámi nebude jistý!

kapesní nůž Cyber Tool

SwissFlash Laser – nůž, flashdisk s USB portem a kapacitou paměti 16 GB, laserovým ukazovátkem, a to vše jako přívěsek na klíče – co víc si přát

kapesní nůž SwissFlash Laser

Francouzská klasika

Skrývá se pod značkou Opinel. Tradice firmy sahá až do roku 1890 a její nože se v téměř nezměněné podobě vyrábějí dodnes. Přibyl jen bezpečnostní kroužek pro aretaci čepele. Opinel zná dobře své zákazníky a prodává i nože s vývrtkou vloženou do rukojeti. Praktické.

kapesní nůž Opinel kapesní nožík Opinel

 

 

Elegance a funkčnost

Opět francouzská firma, Laguiole. Na své si přijdou zákazníci, kteří chtějí jednodušší a praktický model, i ti vybíravější, kteří sáhnou po mistrovské ruční práci s leštěným kováním z ušlechtilé oceli a rukojetí ze vzácného dřeva amourette. O praktické stránce těchto nožů moc nedumejte, jedná se spíš o estetickou záležitost do vitríny.

kapesní nožík Laguiolekapesní nůž Laguiole

 

Barevné a praktické

Pod názvem Juice vypustil Leatherman na trh barevné, 83 mm dlouhé multifunkční nožíky. Počet funkcí, stejně jako cena, se liší podle jednotlivých verzí modelu. Potěší oko (peněženku už méně – nejlevnější model zhruba 1900 Kč) a můžete je barevně sladit s oblečením!

Leatherman kapesní nůž

Světový rekordman

Značka Wenger trhla světový rekord s nožem, který v sobě ukrývá neuvěřitelných 87 nástrojů a má 115 funkcí. Sice se trochu pronese (více než kilo), ale zase poslouží jako mobilní dílna. Sehnat ho můžete na internetu už od 900 dolarů.

kapesní nožík Wenger

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Lily Allen – rebelka, která si sáhla na dno
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies