Nové hry pro opravdové fajnšmekry

Nesmyslná destrukce ve hrách vás už nebaví? Jestli hrajete počítačové hry nějaký ten pátek a jste fandové možnosti taktizovat, masivních multiplayerových her nebo otevřených světů a volnosti tvořit, pak zrovna vychází několik her právě pro vás.

Propagační plakát k PC hře Shogun 2

Masivně akční dějepis

Age of EmpiresJestli jste vyrůstali u počítače někdy v průběhu posledních patnácti let, je skoro nemožné, aby vás úplně minula jedna z největších realtimeových strategických klasik všech dob – co byl Starcraft pro sci-fi strategie, Warcraft pro fantasy strategie a některé díly série Command and Conquer pro víceméně současné strategie, to byla série Age of Empires pro historické strategie. Dvojka byla svého času velmi populární a právě z tohoto dílu by měla v jádru vycházet nová hra od Microsoftu s názvem Age of Empires Online. Ano, čtete správně, půjde o masivně multiplayerovou verzi této doslova nadčasové klasiky. V současnosti probíhá beta, do které se sami můžete přihlásit, pokud máte zájem přispět k tomu, aby byla finální verze vyvážená a maximálně hratelná, a to na ageofempiresonline.com. Je to sice neuvěřitelně překomplikované – musíte stáhnout asi tucet blbostí, pětkrát se někam zaregistrovat, vyplnit dotazník a doufat, že vás přijmou, přičemž nikde není popsaný přesný postup – ale holt to už by asi ani nebyl Microsoft, kdyby to bylo přátelské vůči uživateli. Podle obrázků a videí je vidět, že grafika má celkově jiný design, takový méně realistický a více komiksový (ve stylu Asterixe a Obelixe), ale pokud to pro vás není problém, čeká vás mnoho a mnoho hodin budování a dobývání říší. A to tentokrát proti tomu nejnebezpečnějšímu nepříteli – člověku.

 

 

Něco pro samuraje

Shogun 2: Total War V polovině března vyjde další pokračování kultovní realtimeové strategie, ovšem tentokrát s hlavním důrazem na hru jednoho hráče a mnohem spíš na bitevní taktiku než na budovatelský aspekt – Shogun: Total War II. Kdybych měl tuhle hru shrnout jedním slovem, to slovo by bylo určitě Realismus. Jednak jde o realismus historický (je to založené na japonských událostech šestnáctého století), ale důležitější je důraz na realismus vzhledu, pohybu a bojové choreografie. Vývojáři z Creative Assembly s tím tentokrát zašli až tak daleko, že si najali experty na bojové umění a naprogramovali umělou inteligenci počítače podle slavné knihy Umění války, kterou napsal Sun Tzu, nemluvě o tom, že počítači vštípili i veskrze lidské reakce jako třeba leknout se blížící se přesily. Hra je plně ve 3D, jako kdyby šlo o RPG nebo FPS, a na bojišti ovládáte formace jednotek, ke kterým dokonce můžete nechat i promluvit svého generála. Samozřejmostí jsou i námořní bitvy a kampaň s propracovaným příběhem. Prostě a jednoduše – víc realistické už by bylo jen opravdu se účastnit bitvy, ale to by mělo tu nevýhodu, že byste si to mockrát nezahráli. A nemohli byste ovládat kameru. Jestli to vás to zaujalo, už teď si můžete stáhnout demo třeba na store.steampowered.com nebo si hru předobjednat u kteréhokoli prodejce.

 

 

Není lego jako lego

MinecraftTahle hra už nějakou dobu existuje a jde o jednu z nejprodávanějších nezávislých her, které kdy byly vytvořeny. Jde o jeden z těch konceptů, kdy s postupujícím časem od vydání je hra čím dál tím zajímavější, protože je založená na vlastní účasti hráčů, kteří sami její svět vytvářejí. Mluvím o Minecraftu, ráji fandů stavebnic. Na první pohled to i vypadá trochu jako simulátor legolandu, ale je to mnohem víc. Svět se sice skládá z „kosteček“, ale ty představují různé materiály, které se dají těžit a transformovat do jiných materiálů a nástrojů. Možné je vytvořit všechno, co vás jen napadne, včetně zbraní, elektrických obvodů a komplikovaných mechanismů. Herní svět tak trochu připomíná MMORPG, protože nejdřív se jen touláte přírodou a potýkáte se s různými volně pobíhajícími zvířaty, příšerkami a jinými hráči. Jak si ale postavíte bezpečné přístřeší, můžete se v klidu vrhnout na těžbu a budování…čehokoli – paláců, replik skutečných míst, přírodních divů, takových těch Crazy Machines alias „praštěných strojů“, které nemají žádný konkrétní účel a představují jenom zábavnou řadu na sebe navazujících reakcí jako ve videoklipech OK GO… Viděl jsem i repliku Enteprise v životní velikosti. Je to opravdu jen na představivosti vás a vašich přátel. Jediným nedostatkem je zatím ne úplně úžasná grafika, ale baví to tolik lidí, že i na tom se už pracuje.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Monika Bagárová – nejsvůdnější lolitka českého šoubyznysu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies