Neřešte své problémy přes SMS

Mobilní telefony byli kdysi revolucí v oblasti komunikace, dnes jsou běžnou součástí našeho života. Jak si ale zvykáme na stále vyspělejší techniku, zapomínáme na tradiční a mnohdy účinnější prostředky, jak se dorozumět.
Detailní záběr na displej mobilního zařízení

SMS zpráva může být zavádějící

Pokud potřebujete svému partnerovi, příteli či členu rodiny okamžitě něco říct a dotyčný není zrovna po ruce, popadnete telefon a vytočíte jeho číslo, popřípadě napíšete SMS. Odezva ale nemusí být vždy kladná a z textovky se může vyklubat celý řetězec SMS zpráv. Přitom co je řečeno psanou formou, může vyznět úplně jinak, než když sdělení podáte ústně – mnohé lze vyčíst také z tónu hlasu, z mimiky a gestikulací. Co je myšleno jako popichující vtip, může v SMS vyznět jako urážka. Při přímé komunikaci si můžete ihned vysvětlit nebo upřesnit, co druhý nechápe. Řešení problémů přes SMS proto opravdu nemá smysl.

Využití SMS včera a dnes

Původní využití SMS bylo zasílání vzkazů nízké důležitosti, kdy by bylo zbytečné nebo nevhodné (v divadle, ve škole, v práci) telefonovat. Dnes se SMS zprávy často posílají z nudy a odesílatel je pak naštvaný, že majitel příchozí SMS ani za hodinu neodepíše. Ovšem, nejen mobilem je člověk živ! Není ničí povinností odpovídat okamžitě. Pokud máte něco naléhavého, zavolejte nebo se s dotyčným domluvte na schůzce. Vyvarujete se tak zbytečnému zklamání, omylům a hádkám.

Kopačky přes SMS? Žádná novinka

Stále více lidí se přes SMS zprávu rozchází. Je to jednodušší, ale pokud se jedná o vztah dlouhodobý, tak i zbabělé. Nepříjemné zprávy se těžko říkají z očí do očí, do zprávy je ale člověk také schopen napsat i to, co by nikdy nevyslovil. Zda to je či není ku prospěchu věci, posuďte sami.

Zajímavé články z rubriky

Drinky pro správné chlapy

Sázení – boom současnosti

Powerball – koule neuvěřitelné síly

Alkohol a zábava – účinné vyprošťováky

Rychlokurz balení na dovolenou pro muže

Láska, důvěra, věrnost – jak být ideální muž

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Procesory budoucnosti
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies