Nejznámější černé vdovy

Dnes nepůjde o rozkošnou samičku snovačky jedovaté, která láká samečka k sexu. Až chudák odevzdá sperma, je po něm. Podobné potvory jsou i jiné pavoučí samice nebo kudlanky. Ale pryč ze světa zvířat. Je řeč o ženách, které se vražděním svých partnerů zapsaly do dějin kriminalistiky jako sériové vražedkyně. Zkrátka občas se stane, že z bílé oděné, něžné nevěsty se vyklube bezcitný vraždící stroj. Pojďme odhalit příběhy některých černých vdov. I naše země má minimálně jednu zástupkyni.

Fotografie zachycující ženu, která holí mužskou tvář

Krutá markýza

Podíváme se na zoubek markýze Marie de Brinvilliers. Dcera nadporučíka se v 21 letech provdala za ženatého důstojníka, hazardního hráče a proutníka Antoina Gobelina de Brinvilliers. Manžel to nebyl zrovna pozorný, proto si markýza našla milence. S důvěrným poměrem ovšem nesouhlasil otec markýzy, proto nechal jejího milence vsadit do Bastily. Tím si hodný tatínek podepsal ortel smrti. Stal se první obětí markýzy. Ta si vraždou vlastního otce zajistila jak dědictví, tak i pokračování svého románku. Marie nepatřila mezi skromné ženy, dědictví po otci jí tedy nestačilo. Její smrtící umění se obrátilo proti jejímu staršímu a mladšímu bratrovi, sestře i švagrové. I její ostatní milence potkal stejný osud. Své travičské umění si zdokonalila při návštěvách nemocnic. Její řádění nepřežilo dalších 50 lidí. Markýza byla dopadena a mučena metodou norimberského trychtýře. Musela vypít 16 pint vody. Pařížským soudem byla uznána vinnou, byla popravena a její znetvořená hlava byla vhozena do ohně. Příběh Marie inspiroval Artura Conana Doyla k napsání Koženého trychtýře.

Laskavá Irena Čubírková

Jedna z českých černých vdov. Asi nebyla dostatečně připravená a chytrá, protože se jí manžela podařilo oddělat až na třetí pokus a ještě k tomu potřebovala pomoc. Zdá se to neuvěřitelné, ale pomáhal jí její milenec a jeho manželka, kterou přesvědčila, že s jejím starým nic nemá. Čím si to manžel zasloužil? Poslední kapka pro Irenu byla ta, že podezíravý manžel poslal její kalhotky na analýzu. Když přišly výsledky, měl jasno. První vražedný pokus byl marný. Čubírková se pokusila zabít muže lékem Fluoritem. Nepovedlo se. Proč? Fluicod je totiž lék určený k potlačení výtoku z rodidel. Na dalším pokusu se už podíleli všichni tři. Chtěli Čubírka vylákat do lesa, omámit a oběsit. Plán nevyšel, Čubírkovi se na romantickou procházku do lesa nechtělo. Vyšlo to až potřetí. Irena manžela opila, jako pečlivá manželka jej uložila do ložnice a špinavou práci nechala na milenci. Ten Čubírkovi rozmlátil hlavu. Kamarádka pomohla Ireně mrtvé tělo odtáhnout pod schody a shodit na něj kamna. Čubírková byla tak bezcitná, že svou devítiletou dceru poslala do ložnice vzbudit tatínka. Dcera našla otce na schodech. Vše vypadalo jako nehoda, na Čubírkovou nikdo ani nepomyslel. Uplynulo třináct let a nad Irenou se začala stahovat mračna. Ve vlaku se našla odříznutá hlava Ambróze Ščepky, což byl Čubríkův nástupce. Všechny stopy vedly k Ireně. Přiznala, že jí štval s pitím, tak ho praštila sekerou do hlavy. Tělo spálila v peci a hlavu poslala na cesty železniční toaletou. Proč právě tak? Ščepka jí totiž měl vyhrožovat, že jí jednou hlavu uřízne a hodí ji do hajzlu.

Veselá černá vdova

Tuto přezdívku stejně jako „Arzeniková Annie“ a „Hihňající se babička“ si vysloužila Nannie Dossová. Rozená romantička se širokým úsměvem, zářícíma očima a červenou knihovnou neúspěšně hledala dokonalou lásku. Pokaždé, když se vdávala měla pocit, že tohle je ta pravá láska. Bohužel šlo vždy o omyl, proto čtyři z pěti manželů skončili pod drnem. Krom svých můžu otrávila dvě vlastní děti, dvě děti sestry, svou matku, vnuka a pravnuka. Běsnění této pomatené ženské přežil pouze její první manžel, který za včas utekl s nejstarší dcerou. Teprve po smrti pátého manžela se zdálo policii něco divného. Nařízená pitva odhalila v jeho těle množství arseniku, které by dokázalo zabít 20 mužů. Nannie zůstala veselá i během, celého soudního procesu, neustále se hihňala, nejspíš si vůbec neuvědomovala jaký zločin spáchala. Dokonce uvedla, že poslední čtyři muže otrávila prostě proto, že to byli tupci.

Nerozlučná sesterská dvojka

Sestry Catherine Flanaganová a Margaret Higginsová vedly ženský gang, který otrávil až 23 lidí. Účelem vražd byly tučné životní pojistky. Jejich zbraní jako u všech žen byl arsenik. Zločiny zvrhlých sester odhalil bratr zavražděného manžela Margarety. Trval na exhumaci těla, což obě usvědčilo z vraždy. Sestry byly nakonec bok po boku oběšeny. Voskové figuríny těchto černých vdov byly umístěny v Komoře hrůzy londýnského muzea voskových figurín Madame Tussaud.

Pánové, než půjdete do chomoutu, proklepněte si svou nastávající ze všech stran.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Dara Rolins – krásné tělo, sexy hlas
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies