Nejčastější důvody, proč nikdy nezbohatnete

Pokud jednou chcete být úspěšní, jediným nepřítelem jste vy sami. Někteří to dělají schválně a jiní nevědomky. Týká se tento problém i vás? Jestli ano, zkusíme vám poradit, v čem pravděpodobně chybujete.

Nejčastější důvody, proč nikdy nezbohatnete

 

  • Nedokážete plně ocenit hodnotu času a odsouváte své sny na “později”

 

Pokud svůj život nežijete, ale pouze ho nějak přežíváte, tak se vlastně vzdáváte svého budoucího úspěchu. Nevyplňujte svůj volný čas zbytečnou prokrastinací. Nemrhejte drahocenným časem na pro vás nedůležité věci. Kvůli těm pak ztrácíte čas na to, po čem skutečně toužíte. Žijte tady a teď. Vydejte se za svým snem. Nenechte se od něj odradit - ničím a nikým.

 

  • Dáváte sami sobě limity, neustále se vymlouváte a obklopujete se negativními lidmi

 

Další chybou, kterou dělá většina z nás, je obklopování se negativními lidmi. Připravují nás o naši energii a chuť se do něčeho plně vložit. Neustále nás odrazují, že to nezvládneme a že na to prostě nemáme. Neposlouchejte je.

 

Sami jsou určitě líní a na své vlastní sny, pokud vůbec nějaké měli, zcela zanevřeli. Takoví lidé vás chtějí jen stáhnout dolů - na jejich úroveň, aby si nepřipadali tak zbyteční. Úspěch nevzniká ze dne na den, musíte se k němu postupně propracovat a nepolevovat ve svém usilovném snažení.

 

Také se nesmíte sami limitovat. V žádném případě nepoužívejte věty typu - “neumím moc mluvit s ostatními lidmi”, “učení vyloženě nesnáším” nebo “Nemyslím si, že bych to mohl zvládnout”. Tím si jen v mysli stavíte vysoké zdi, které vás limitují (omezují). Každý má na něco talent a i kdyby ne, tak se všechno dá natrénovat. Zahoďte výmluvy a opřete se do toho. V životě se nic nerozdává zadarmo.

 

  • Neumíte být akční - až příliš rychle se vzdáváte

 

Jestli chcete být úspěšní, měli byste se řídit tímto heslem - “Žádná výzva není tak velká, aby se nedala zdolat”. K tomu, abyste něco dokázali, stačí trpělivost, odhodlání, cílevědomost a píle.

 

Postavte se nepřízni osudu a ukažte mu, že vy se ještě vzdát nehodláte. Cesta k cíli bývá pokrytá spoustou překážek. Jakmile překročíte tu první, uvidíte, že zvládnutí těch dalších je čím dál více snadnější. Radujte se i z těchto malých úspěchů, získávejte potřebné zkušenosti a jednoho dne dosáhnete svého cíle.

 

  • Apatie - tichý zabiják

 

Neumíte se prosadit a to je, pokud chcete opravdu v něčem uspět, špatné. Nestyďte se říct vlastní názor a stůjte za ním. Úspěšní lidé dělají vážná rozhodnutí a bez vlastních názorů a konverzace s ostatními, by toho nikdy nedosáhli. Snažte se neustále vzdělávat.

 

Začněte něco dělat, hlavně se nenuďte a neseďte jen tak na zadku. A když uděláte něco špatně, vezměte si z toho ponaučení pro příště. Chybami se člověk učí a posouvá tak své hranice. Probuďte své emoce a vášeň a už se k něčemu odhodlejte a jděte si tvrdě za svým.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 2 Nejlepší: 5 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

5 nejoblíbenějších hitech hraček současnosti
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies