Nej kočky mezi prvními dámami

I po boku politiků se dá najít pořádná kočka. Jestli vás jako první napadla Carla Bruni-Sarkozy, tak vězte, že tu jsou i další kousky, které stojí za podívání.

Fotografie celebrit

Královna Rania

Královna Raniatherichest.orgNa pomyslném prvním místě se umístila jordánská královna Rania. Ta se drží na výsluní už několik let a kromě toho, že je kus, je navíc taky inteligentní a podle časopisu Forbes i jedna z nejvlivnějších žen světa. První dámou se stala roku 1993, kdy se provdala za krále Abdullaha. Jakožto první dáma poměrně konzervativního muslimského Jordánska šikovně balancuje mezi modernou a tradicí a věnuje se hlavně charitě – tím se nikdy nic nezkazí.

Asma al-Assad

Asma al-Assadtherichest.orgDruhé místo míří opět na Blízký východ, do momentálně rozhádané Sýrie. Asmu média oceňují pro její přirozenou krásu. Syrská první dáma vyznává klasickou módu a zhlédla se ve značce Christian Laboutin, takže je chodící reklamou na jeho boty a sluneční brýle. Asma ale není žádná pipka, pracuje v bankovním sektoru a motá se i do politiky. Za většinou důležitých politických rozhodnutí v Sýrii stojí mimo jiné i ona.

Mehriban Aliyeva

Mehriban Aliyevatherichest.orgTohle jméno je u nás prakticky neznámé. Jeho nositelkou je manželka ázerbajdžánského prezidenta, který má fakt kliku – nejenže je jeho žena krásná, šik a elegantní, navíc je i vystudovaná lékařka!

Carla Bruni-Sarkozy

Carla Bruni-Sarkozytherichest.orgNo konečně! Carla je momentálně jednou z nejfotografovanějších a mediálně nejvíce propíraných prvních dam. Lví podíl má na tom i její modelkovská minulost, kdy se tu a tam vynoří hříchy z mládí – tu nějaká hláška o sexu, tam zas nahatá fotka. Carla si Sarkozyho určitě nevzala z vypočítavosti. V 90. letech byla jednou z nejlíp placených modelek, rvali se o ni Dior a Chanel a má za sebou asi 250 nafocených titulních stran. Podle BusinessAge magazine si v posledním roce své kariéry, 1998, vydělala 7,5 milionů USD. Taky je dědičkou výnosné rodinné fabriky v rodné Itálii, takže Sarkozy je vedle ní učiněný šupák.

Michelle Obama

Michelle Obamatherichest.orgPo zvolení Baracka Obamy do čela Spojených států Michelle způsobila poprask. Po fádních manželkách z bushovského klanu se na scéně konečně objevila ženská krev a mlíko, s vlastním stylem. U prvních dam nebývá zvykem, že by bodovaly v žebříčcích krásy, Michelle toto pravidlo prolomila a v časopise People's se objevila na seznamu 100 nejkrásnějších osobností světa.

Princezna Lalla Salma

Princezna Lalla Salmatherichest.orgTenhle rusovlasý poklad vlastní marocký král Muhammed VI. Lalla se kromě krásy pyšní i mozkem a hraje významnou úlohu v marocké vládě.

Chantal Biya

Chantal Biyatherichest.orgKamerunská první dáma je docela kočka. Ale dělá všechno pro to, aby to zamaskovala příšerným účesem a svým speciálním stylem oblečení, který jedni nenávidí, druzí vyzdvihují. Chantal se totiž pokouší kombinovat tradiční africkou módu se západními značkami (ujíždí na Diorovi a Chanel) a občas se jí to vymkne z rukou. Její kreace jsou všechno, jen ne nudné.

Dagmar Havlová

Dagmar Havlovácentrum.czDagmar má jako první dáma už po sezóně, ale nedá nám, abychom ji do našeho seznamu nezařadili. Bezesporu se jedná o nejkrásnější českou první dámu řekněme od První republiky (sorry, Livie). Tahle skoro šedesátnice strčí do kapsy i nejednu čtyřicítku, a kdyby chtěl Havel zpátky na Hrad, má hned tři esa v rukávu: 1. Dášu, 2. mezinárodní renomé, 3. nekrade propisky.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Jiří Grossman, král českého humoru
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies