Muži a piercing

Moderní doba sebou přinesla spoustu inovací.Radikálně však ovlivnila velkou část společnosti nová módní vlna – propichování si různých částí těla. Jste rozhodnutí také vytvořit si provokující image s piercingem?

Návrat do historie piercingu

Piercing má svůj původ hluboce zakořeněný již v dávné minulosti - okolo tisíce let zpět, ale prvotní účel nebyl striktně zkrášlovací, nýbřž měl ryze rituální funkci. Prastaří indiáni patřili mezi typický příklad kultury, která užívala piercing jako ozdobu těl při již zmíněných rituálech a obětováních. Jako tradiční materiál užívali bambus a jemu podobné rostliny. Dnes se užívají modernější materiály, jako je například chirurgická ocel, titan, zlato a mnoho dalších. Avšak i dnes se dají naleznout v zapadlých a opuštěných koutech světa kmeny, které se zkrášlují podobným stylem. Narozdíl od současně užívaných aplikací se to tam běžně dělá polotupým nožem či střepem, a jako ozdobný materiál zkouší téměř cokoliv - dřevo, korálky, kosti atd.. Asi by se tamní obyvatelé dost divili, kdyby zjistili, že to stejné dělají i někteří civilizovaní lidé.

Co je vlastně považováno za piercing?

Jednoduše lze říci, že piercing je způsob zdobení těla nějakou originální naušnicí. Mezi nejčastěji aplikované patří bezesporu piercing ucha, oblíbený je rovněž především u žen piercing pupíku a v posledních letech se i rozšířila oblíbenost obličejových piercingů. Ti nejodvážnější si nechávají propichovat i intimní nebo neobvyklé části těla. Z důvodu lepší snášenlivosti, je ve společnosti nejvíce vidět titanové a ozdoby z chirurgické oceli. Ve většině salónů jsou obslouženi zákazníci, kteří mají nad 18 let, mladší pouze se svolením rodičů. Ale když se zaměříte na mládež v období od 14 - 18 let, tak paradoxně zjistíte, že právě tato skupina patří k procentuálně nejobvyklejším příznivcům tohoto „dočasného“ trendu.

Za krásu se musí trpět?

Bolest je individuální záležitostí každého jedince. Mezi nejméně bolestivé piercingy patří propichování uší, pupíku, nosu a obočí. Avšak pozor! U piercingu uší se myslí pouze bezchrupavková část, jejiž aplikace je naopak velice bolestivá a špatno snášená, i z hlediska hojení to trvá mnohem delší dobu. Taky rozhoduje jestli se bojíte jehel a i letmý kontakt s krví ve vás vyvolá omdlévání, pak zkušenost s piercingem může být nesnesitelnou vzpomínkou. Nejdéle hojící se, je určitě piercing genitálií. Pokud jste se přece jen rozhodli pro piercing přirození, pak se připravte na to, že na čas budete muset zapomenout na sexuální hrátky a věnovat se pravidelné a precizní hygieně.

Piercing u mužů – zženštilost?

Ještě nedávno byla i pouhá naušnice v uchu znamením nenormálnosti a nesla sebou velká úskalí. Kdo by tušil, že módě piercingu propadnout za pár let i muži? Ale změna je život a ještě pokud se to týká módních trendů. V mužích odjakživa dřímá ego lovce a utrpitele zároveň. Třeba je toto spojení právě důvodem jejich neustálého snažení vypadat drsně a nebojácně. A není se čemu divit, protože piercing spoustě ženám připadá neuvěřitelně sexy. I když takový piercing pupíku je u mužů opravdu trochu zamyšleníhodní, nemyslíte? Takže pánové dbejte na zdravé myšlení a výběr místa pro piercing pečlivě zvažte a až poté aplikujte.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Procesory budoucnosti
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies