Jean Dujardin alias Brice, agent OSS 117 a George Valentin

Život tohoto herce bychom mohli rozdělit na dvě části – před Umělcem a po něm. Zatímco před ním nebylo o Dujardinovi v našich končinách ani vidu ani slechu, teď jeho popularita zprudka poskočila. Stačila v podstatě maličkost: Natočit němý film a dostat za něj Oscara.

Kreslený obrázek zachycující muže sedícího v křesle v obležení žen

Předběhl i Dépardieua

A soška je doma!watcherswatch.com

Jean si může gratulovat, že roli v Umělci vzal. Jak se svěřil v jakémsi interview, původně do role George Valentina, herce, kterého připraví o kariéru zvukový film, moc chuti neměl. Nemá ani smysl vyjmenovávat, kolik ocenění za tuto interpretaci dostal (mluví se o čtrnácti). Dosáhl i na metu nejvyšší: na Oscara pro nejlepšího herce. Francie se zas dmula pýchou: po čtyřech francouzských herečkách vyznamenaných touto cenou (Claudette Colbert, Simone Signoret, Juliette Binoche a Marion Cotillard) je tu díky Jeanovi konečně ocenění i pro chlapa! (Ani božský Gérard Dépardieu zatím neměl tu čest.)

Umělcovy porodní bolesti

Jako George Valentinfrancesoir.fr

Jak už to tak bývá, dnes oceňovaný snímek platil za outsidera a nikdo nechtěl dát na černobílý, němý film ani floka. Až se objevil producent Thomas Langmann, který zavětřil příležitost, prachy sehnal a dnes si mne ruce. Investice se vrátila mj. v podobě pěti Oscarů.

Od zámečníka k Bricovi

Brice z Nicestars-celebrites.net

Jeanovi bude letos v červnu čtyřicet, tak si pojďme trochu zabilancovat. Nechybělo moc a zkysnul by v zámečnické dílně svého otce. Z ní ho vytrhla vojenská služba, kde údajně prozřel a uvědomil si svůj komediální talent. A pro začínajícího komika všechny cesty vedou do Paříže, konkrétně do barů a malých divadel. Brzy nato založí s několika kolegy komickou skupinu a proráží v TV. Jeho vlastním dítkem je postava narcistického surfaře Brice z Nice, kterého napřed provětral opět na televizních obrazovkách, a roku 2005 z něj udělal hrdinu celovečeráku.

Agent 007, nebo 117

Čtyři roky – až do 2003 - se udržel na obrazovce v pořadu Un gars, une fille, kde spolu s Alexandrou Lamy (dnes jeho manželka) předvádějí několikaminutové etudy na téma partnerského vztahu. Pak následují mj. i parodie na špionážní filmy o agentovi OSS 117 (kontrolní otázka: Koho že asi tak parodují) Paradoxem tohoto období je fakt, že Dujardin sbíral ceny jak pro nejlepšího, tak nejhoršího herce. Není každý den posvícení, Jeane. Roku 2008 se objevil po boku nestora francouzského filmu Jean-Paula Belmonda ve filmu Muž a jeho pes.

Šovinista Dujardin

Kontroverzní plakátct24.cz

Letos se mimo jiné angažoval ve snímku Infideles (Nevěrnice), který se postaral o skandálek díky plakátům a sloganům údajně degradujícím něžné pohlaví.

Když herectví sype

Už před Oscarem patřil mezi nejzazobanější francouzské herce, v roce 2009 dokonce obsadil první příčku s příjmem 4,4 milionu eura. Za film má bratru 2 miliony. Zmínka o bratrovi není od věci, protože finance mu řídí jeho brácha Marc, advokát. A zřejmě šikovný. Jedno je jisté: Oscar Dujardinovu tržní cenu ještě znásobí.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Marika Šoposká – nová tvář českého filmu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies