MS ve fotbale 2006 - favorité se rýsují

Fotbalový kolotoč mistrovství světa se už otáčí naplno. Všechny týmy už alespoň jednou hrály a už se začínají pomalu odkrývat karty, kdo by mohl projít do vyřazovacích bojů a pro koho šampionát skončí.
Detailní fotografie branky a modrého nebe

MS ve fotbale 2006 - tři týmy mají už jistý postup

Po čtvrtečních zápasech se už lépe dýchá třem týmům. Tým hostitelů po přestřelce v prvním zápase s Kostarikou dokázal dovést do vítězného konce i následující zápas s Polskem, i když dlouho nedokázal najít klíč k překonání soupeřovy obrany. Až v nastavení polská vozba padla zásluhou trefy Miroslava Kloseho (narozeného paradoxně v Polsku).
I druhý postupující pochází ze skupiny A. Ekvádor si dost překvapivě připsal dvě vítězství a pět vstřelených branek a žádná obdržená by z něj mohlo udělat černého koně šampionátu.

MS ve fotbale 2006 - anglické trápení s postupem

Jako už tradičně je pod největším drobnohledem Anglie. Ta v úvodním duelu porazila sice Paraguay, ale výsledek 1:0 byl vzhledem k tomu, že ostrované kontrolovali průběh zápasu, hodně hubený.
Střelecké trápení pokračovalo i v utkaní s Trinidadem a Tobagem, sedm minut před koncem se naštěstí trefil hlavou Crouch
a anglický postup do osmifinále potvrdil v první minutě nastevení Gerrard. Tým trenéra Erikssona navíc mohla potěšit skutečnost, že se na trávníku po zranění objevil tahoun Rooney.

MS ve fotbale 2006 - pozor na Afričany

V dalších zápasech zaujal především obrat Australanů, kteří ještě těsně před koncem prohrávali s Japonskem 0:1, ale mocným finišem korunovaným třemi góly si zajistili plný počet bodů.
Španělsko porazilo Ukrajinu
, která se i s kanonýrem Ševčenkem nezmohla na větší odpor a čtyři branky v její síti byly sice kruté ale zasloužené.
Francouzi se trápili proti Švýcarsku a jak je vidět, krize týmu galského kohouta přetrvává a ani hvězdám jako Henry, Zidane nebo Wiltord reprezentační dres nesvědčí.
Naopak sympatický běhavý fotbal se spoustou nápadů předvedly i přes porážky týmy Ghany a Pobřeží slonoviny, které jsou nabité výtečnými fotbalisty hrajícími převážně v evropských soutěžích. Určitě dali výrazně najevo, že se s nimi musí ještě počítat.

MS ve fotbale 2006 - český tým brzdí zranění

Česká reprezentace se po skvěle zvládnutém zápase proti USA chystá právě na Ghanu. V tomto zápase (a ani proti Itálii) nebude mít k dispozici své dva stabilní útočné hroty. Zranění Jana Kollera i Milana Baroše se nelepší a český tým tak bude muset vsadi na Lokvence, Heinze nebo Sionka.
Další hrozbou jsou případné žluté karty, neboť v prvním zápase rozhodčí rozehrál pěkný mariáš a čtyři hráči viděli žlutý kartónek. Jak se s nastalou situací vypořádá starý lišák, trenér Brückner, uvidíme v sobotu a ve čtvrtek, kdy hrajeme poslední zápas ve skupině.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Soutěžte s Vřískotem 4 o skvělé ceny
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies