Movember - zajděte si na preventivní prohlídku

Tento anglický název vznikl sloučením slangového výrazu pro knírek - Moustache (“Mo”) a listopadu - November (“vember”). Nápad vznikl v roce 2003 v Austrálii.

MOVEMBER

 

  • Prevence je důležitá - dbejte o své zdraví

 

Většině z nás se díky této akci vybaví knírky, které si muži nechávají právě v tomto měsíci narůst. Knír se stal symbolem mužského zdraví, ae původně chtěli pouze upozornit na to, že i muži by měli dbát na své zdraví a chodit na preventivní prohlídky ke svému lékaři.

 

Mnoho z nich však tyto prohlídky podceňuje, nechodí na ně a proto je pak už na léčbu ve většině případů pozdě. Prevence jim může zachránit život, tak snad si to všichni muži uvědomí a začnou o sebe lépe pečovat. Přemýšlíte o tom, že si kvůli movemberu necháte také narůst knírek? To je sice hezké, ale buďte opravdovým borcem a zajděte si na preventivní prohlídku dřív, než by mohlo být pozdě.

 

  • Rakovina prostaty je u mužů tou nejčastější

 

Nádor prostaty je na první pohled těžko rozeznatelný, takže bez včasného odhalení se samozřejmě zvyšuje riziko, že už váš stav půjde hůře léčit. Ženy o sebe dbají mnohem více než muži. To, že budete odkládat návštěvu lékaře nebo k nim přestanete chodit úplně, rozhodně není žádný hrdinský čin.

 

V rámci prevence, byste si měli nechat zkontrolovat i svá varlata. Stačí je jen jemně prohmatat a pak tuto proceduru provádět pravidelně. Pohmatem totiž zjistíte případné nálezy na varlatech či si všimnete jiných potíží. Mezi první varující příznaky samozřejmě patří bolest.

 

Nádory varlat rostou mnohem rychleji, proto při výrazné změně raději navštivte lékaře. Jestli si nejste jistí a nechcete si udělat samovyšetření, klidně poproste vaši přítelkyni. A pokud máte zvětšenou prostatu, ještě to nemusí nutně znamenat, že máte rakovinu. Příznaky jsou totiž velmi podobné. Takže v případě nejasností, se nechte prohlédnout odborníkem.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Záhadná úmrtí celebrit – 1. díl
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies