Motorkářské oblečení - co musí splňovat?

Kvalita je základ. Oblečení na motorku není jen módním doplňkem, ale jde především o bezpečnostní prvek. Proto vybírejte pečlivě.

Co musí splňovat oblečení na motorku?

 

Výběr vhodného motocyklového oblečení není tak snadné, jak si někteří myslí. Motocyklové oblečení by mělo být bezpečné. Mělo by nás tehdy alespoň částečně ochránit v případě nehody. Dalším požadavkem, který musí splňovat, je funkčnost. Neměli byste v něm promoknout, musí být teplé a odolné vůči povětrnostním vlivům.

 

Motocyklové oblečení by mělo rovněž jít s dobou - musí být “IN” a mělo by se typově hodit nejen k vlastníkovi motorky, ale i k samotné motorce. Určitě byste neměli podcenit výběr kvalitního spodního prádla. Mělo by dobře odvádět pot a také by mělo udržovat stálou teplotu těla. Kvalitní funkční spodní prádlo může i výborně podporovat funkci membrány v motocyklovém oblečení. Pokud ji tedy ta svrchní vrstva oblečení nepostrádá. Můžete ale sehnat i spodní prádlo, které je vybaveno vlastní membránou. 

 

Materiál motocyklového oblečení

 

Máte na výběr 2 varianty - kůže nebo textil. Tradičním materiálem je samozřejmě kůže. Je to prostě stará známá klasika. Většinou se vyrábí z hověziny, ale záleží na tom, jak je kvalitní. Kůže má jen jednu velkou nevýhodu - časem v ní v dešti či vlhku promoknete. Nezáleží ani na tom, jak se o kůži staráte. Impregnace jen oddálí prosakování vody, ale bohužel tomu nijak nezabrání. Kožené oblečení je prostě náročnější na údržbu. Musíte jej pravidelně čistit a ošetřovat různými balzámy, které obsahují lanolin či včelí vosk. Do pračky ho ale nikdy nedávejte. Raději ho odneste do čistírny.

 

Do deště je tedy vhodnější textilní oblečení. Je totiž opatřeno nepromokavou membránou, díky které budete doslova “v suchu”. Textilní oblečení seženete na léto i na zimu. U zimních variant jde hlavně o tepelnou izolaci, nepromokavost a odolnost vůči větru, ale v případě letního textilního oblečení se spíše zaměřují na prodyšnost materiálu.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Christina Aguilera ft. Cher aneb Hříšný tanec 3
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies