Modernizace letiště Ostrava - Mošnov

Sotva byl dokončen projekt modernizace a rozšíření technické infrastruktury letiště v Ostravě - Mošnově, plánují se další kroky vedoucí ke zvýšení počtu přepravovaných cestujících. Jak vypadá vyhlídka mošnovského letiště do dalších let?

Fotografie terminálu letiště v Mošnově

Modernizace a rozšíření letiště Ostrava - Mošnov

Modernizace a rozšíření letiště bylo spolufinancováno z Evropského fondu pro regionální rozvoj ve výši cca 42 miliónů korun. Celková částka však dosáhla 140 miliónů.

Účel modernizace letiště v Mošnově

Cílem projektu bylo rozšíření technické infrastruktury podle standardů EU a tím zvýšení úrovně celého letiště. Výstavbou odletové haly se zvýšila kapacita letiště i možnosti aktivit v letišti a jeho okolí. Letecký spoj je jedním z nezbytných předpokladů pro příliv zahraničních investorů, kteří jsou šancí na snížení nezaměstnanosti v regionu.

Nová odbavovací hala

Nová, dvoupodlažní odbavovací hala slouží k odbavování cestujících a jejich zavazadel. Je rozdělena na veřejnou a neveřejnou část. Součástí haly jsou i nástupiště ve třech jízdních pruzích.

Další nové služby letiště Ostrava - Mošnov

  • Před novou odletovou halou je vystavěno parkoviště pro 120 aut.
  • Toalety jsou vybaveny přebalovacími pulty pro matky s batolaty.
  • V prostorách atria ve staré hale funguje dětský koutek.
  • Autobusová doprava je rozšířena o linku z Třince přes Český Těšín a Frýdek-Místek.

Mošnov airport a plány do budoucna

Mošnovské letiště se chce v budoucnu zaměřit především na zvýšení počtu přepravovaných cestujících. Zatímco letos to bude cca 300 000 lidí, v roce 2010 se předpokládá až jeden milión přepravovaných osob za rok. Na letiště bude možné dojet po železnici a kapacita letiště bude neustále rozšiřována. Do budoucna se uvažuje o vybudování hotelu, nových vícepodlažních parkovišť, kongresového a nákupního centra a rozšířením nákladní dopravy včetně nového, tzv. cargo terminálu pro nákladní leteckou dopravu.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

První sexy fotky Vanessy Hudgens!
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies