Minigolf - není malých sportů

Zahrát si partičku minigolfu - to je myslím, zážitek, který znáte ze své dovolené případně víkendového relaxování. Minigolf se však dá brát jako seriózní sport, ve kterém se počet úderů stlačuje na minimum, stejně jako u jeho velké podoby.

Fotografie ženy, která hraje minigolf

Minigolf - šikovnost, ne síla

Proti velkému golfu má minigolf nebo taky dráhový golf tu výhodu, že vaše paže nemusí ukrývat takový švih a sílu.
Minigolf je spíše o šikovnosti a nalezení optimální dráhy pro míček. Ti, kdo si dokáží spočítat a odhadnout odrazy od mantinelů, jsou v tomto případě ve velké výhodě. Při příliš prudké ráně se může míček i zatoulat mimo dráhu.

Minigolf - u nás se mu daří

Česká republika je zemí pro minigolf zaslíbenou. Hřiště najdete ponejvíce u rekreačních středisek, koupališť, aquaparků a dalších míst, kde se dá příjemně trávit čas. V současnosti v ČR napočítáte více než 250 minigolfových areálů. 

Minigolf - trochu teorie

Minigolfové hřiště má 18 jamek, v každé z této drah je jiná překážka. Hraje se pouze s jednou holí, která připomíná nejvíce patovací z velkého golfu.
Profesionálové absolvují v rámci hry hřiště čtyřikrát i více. Evropský minigolf je více svázan pravidly a přesnými definicemi překážek, zatímco americké pojetí má více variant a je daleko volnější.

Minigolf - pár záchytných bodů

 

  • 1926 - první minigolfové hřiště v Hamburku (do Evropy se tento sport dostal z USA)
  • 1937 - založen první evropský minigolfový svaz (Švédsko)
  • 1953 - Švýcar Paul Bongni navrhl první osmnáctidráhový minigolf. Tento zahradní architekt si nechal svůj nápad patentovat a nazval jej minigolfem.
  • 1972 - v rámci Československého golfového svazu vznikla Komise dráhového golfu (po roce 1989 Československý svaz dráhového golfu)
  • 1993 - Český svaz dráhového golfu, který se později přejmenoval na nynější Český minigolfový svaz

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Madona Madridu – Penelope Cruz
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies