Milionář z chatrče

Film Milionář z chatrče byl překvapením večera na letošním předávání Oskarů – ze třinácti nominací získal celkem 8 zlatých sošek. Zjistěte, proč právě tento snímek zanechává v divácích nesmazatelnou stopu.

film, Milionář z chatrče

O čem je film Milionář z chatrče

Film vypráví příběh mladičkého a velmi chudého Inda Jamala Malika, kterému se díky indické verzi soutěže Chcete být milionářem podaří nabýt neuvěřitelného bohatství. Den, kdy se má připravit na poslední soutěžní otázku, díky níž lze získat celkem 20 miliónů rupií, mu ztrpčují vyšetřovatelé. Protože má mladík jen to nejzákladnější vzdělání, stává se podezřelým a policie jej vyslýchá v domnění, že se jedná o podvod. Díky výslechu ale všichni pochopí, proč zná odpovědi na všechny ty těžké otázky – školou mu byl život sám. Jamal na sebe také prozradí, že se do soutěže nepřihlásil jen kvůli penězům, ale i kvůli pokusu o nalezení ztracené lásky.

Recenze v kostce

Film Milionář z chatrče nabízí vše, po čem romantický divák touží: lásku, dobrodružství, souboj mezi dobrem a zlem. Režisér Danny Boyle perfektně vystihl atmosféru chudobou postižené země. Negativní stránkou filmu je jeho předvídatelnost.

Film získal celkem 8 Oskarů: za nejlepší film, režii, zvuk, hudbu, kameru, střih, scénář a píseň (Jai Ho!).

Dev Petel a Freida Pinto jako hvězdy filmu

Snímek proslavil nejen hlavní postavu Jamala, kterou si zahrál talentovaný Dev Patel, ale i jeho hereckou kolegyni, ztracenou lásku v podání Freidy Pinto. Ta je nejen úspěšnou herečkou, ale i modelkou.

Málokdo také ví, že Dev Patel je držitelem černého pásku v taekwoondu a že na MS v taekwoondu dokonce v roce 2004 získal bronzovou medaili. Patelův talent byl zřejmý už na Whitmore High School, kde studoval obor drama. Jeho první výraznější rolí byla postava muslimského teenagera v kultovním seriálu SKINS.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Nové hry útočí
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies