Mena Alexandra Suvari

Narodila se 13. února 1979 v Newportu (Rhode Island, USA) psychiatrovi Andovi a zdravotní sestře Candice. Je nejmladší ze 4 dětí a je skvělou herečkou a producentkou. Jejími dalšími sourozenci jsou 3 bratři, kteří se dali k armádě.

Mena Suvari sedí na dece v přírodě

 

Začínala jako modelka už ve svých 12 letech, neboť lhala, že je jí 13 let. Ale tohle malé zalhání jí vyneslo smlouvu s modelingovou agenturou na 5 let. Když studovala střední školu, tak se střídavě věnovala učení a modelingu. Jakmile dostudovala, přestěhovala se do Los Angeles. Nejprve se objevovala v různých televizních show, než se dostala na výsluní v Hollywoodu. V televizním seriálu Boy Meets World si zahrála dvě role a pak získala roli i v seriálech ER a Chicago Hope. V seriálu Chicago Hope získala roli dívky, která byla nakažena virem HIV.

 

Výraznější roli získala ve filmu Nowhere, kde hrála s Denise Richards. Mohli jste ji vidět i ve filmu Sběratel polibků (Kiss the Girls), kde měla roli Coty Pierce. Mena Alexandra Suvari si zde zahrála s Ashley Judd a ve filmu se objevil i Morgan Freeman. Pak si ji možná pamatujete z filmu Carrie 2: Zuřivost, kde se musela vžít do role Lisy Parkerové. Největší rolí, kterou Mena získala, byla role Heather ve filmu Prci, prci, prcičky v roce 1999. Tato role ji proslavila nejvíce.

 

Mena Alexandra Suvari budí dojem nevinné mladé dívky. Ale ve filmu Americká krása (1993) si zahrála divokou ženu Angelu. I když Mena nebyla nominovaná na Oskara, přesto získala ocenění nejlepší herečky ve vedlejší roli od britské akademie. Později se opět vrátila ke kariéře modelky a objevila se na mnoha stránkách v několika různých časopisech - Cosmopolitan, Vanity Fair a další. Spolu s hercem Jasonem Biggsem (z filmu Prci, prci, prcičky) si zahráli ve filmu Křupan (2000). Hrála v mnoha filmech. Objevila se třeba ve filmu The Opposite Sex, Stalkers, Prci, prci, prcičky 2., Prci prci prcičky: Školní sraz, The Knot, Líbat nevěstu zakázáno, Mstitel, Zombies: Den D přichází a ve spoustě dalších filmech.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Adele – královna hitparád i prodeje
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies