Maybach Zeppelin – legenda ožívá!

Výrobce automobilů Daimler AG oživuje téměř po 70-ti letech spojení Maybachu a legendárního výrobce vzducholodí - Zeppelinu. Výsledkem je limitovaná edice modelů Maybach Zeppelin 57 a 62.

Maybach Zeppelin a jeho vizuální prezentace

Charakteristický design Maybach Zeppelin 57 a 62

U dlouhé i krátké verze nového Maybach Zeppelin je standardním poznávacím znakem speciální dvoubarevné lakování – vozy jsou v záladu v černé barvě Taiga, na bocích mají charakteristický světle hnědý pás. Tuto barvu výrobce označuje jako tzv. Rocky Mountains.

Nesmíme zapomenout také na nové a ojedinělé dvacetipalcová chromovaná kola, které jsou určeny pouze pro tuto limitovanou sérii (kola jsou nejprve lakována černou barvou, až poté je na ně nanášen chrom, který ve výsledku vytváří zvláštní odlesky).

Jiná jsou i zpětná zrcátka, jejichž tvar byl optimalizován tak, aby produkovala co nejméně aerodynamického hluku.

Luxusní je u nových vozů Zeppelin také dvoubarevné kožené čalounění (černo - béžové), které obohacují prvky z pravého kořenového dřeva či koberečky z nefalšované ovčí vlny.

Proč označení Maybach Zeppelin?

Označení Zeppelin dostaly tyto vozy podle tvůrce slavných vzducholodí, hraběte Ferdinanda von Zeppelina. Pro zajímavost: Označení vozu „Zeppelin“ automobilka použila již v letech 1931-1940 pro tehdy luxusní model DS8. Nyní označení Zeppelin nese limitovaná série modelů Maybach 57 a 62.

Jízdní vlastnosti

Srdcem obou vozů je vidlicový dvanáctiválec o objemu 6,0 litru se dvěma turbodmychadly, poskytující výkon 471 kW (640 koní). Točivý moment vrcholí hodnotou 1.000 Nm, otáčky zatím výrobce neudává.

Maybach 57 Zeppelin zrychluje z klidu na 100 km/hod. během 4,9 sekud, maximální rychlost činí 275 km/hod. Maybach 62 Zeppelin zrychluje z klidu na 100 km/hod. během 5,1 sekund, nejvyšší rychlost je omezena na 250 km/hod.

Parfume atomiser od Maybachu

Pro milovníky vůní si výrobce Maybach připravil systém zvaný „parfume atomiser“, který si dokonce nechal patentovat. Jedná se o speciální zařízení umístěné v křišťálové kouli v zadní části vozu, které dokáže během chvíle provonět celý interiér. To ovšem k vozu získáte za příplatek 3.950 eur, což nejsou malé peníze.

Zajímá vás cena?

Luxusních vozítek Maybach Zeppelin 57 a 62 bude celkově vyrobeno pouhých 100 kusů (od každého). Kratší verze Maybach Zeppelin 57 bude stát 406.000 eur, delší verze Maybach Zeppelin 473.200 eur (obě částky jsou bez DPH).

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Dara Rolins – krásné tělo, sexy hlas
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies